Turism

Poduri, vin si trufe: 3 escapade de toamna aproape de Romania

25 Sep, 15:25 • Redactia DailyBusiness
Toamna este perioada cea mai buna pentru vacante scurte, de tip city-break. Si daca nu vrei sa irosesti nici macar ziua de vineri, weekendul este suficient pentru o mica escapada peste granita.
Poduri, vin si trufe: 3 escapade de toamna aproape de Romania

Tripsta.ro recomanda trei destinatii europene unde puteti sa va bucurati din plin de placerile toamnei, la inceput de octombrie:

[b]Budapesta: Arhitectura, istorie si palinca[/b]

La doar un zbor distanta de Bucuresti, Budapesta este renumita pentru arhitectura sa incredibila, muzica clasica si statutul de centru al artelor. Turistii nu duc lipsa de locuri pe care sa le viziteze, indiferent daca aleg sa mearga in Buda (pe partea vestica a Dunarii) sau in Pesta (est).

Toamna este o perioada cand numeroase festivaluri gastronomice au loc in Europa, iar Festivalul palincii si carnatilor din Budapesta – care a ajuns la a opta editie – este unul care nu trebuie ratat.

Festivalul are loc in perioada 3-5 octombrie, in Castelul Buda, si pune la dispozitia vizitatorilor peste 400 de tipuri de palinca, care pot fi degustate impreuna cu carnati de casa, branzeturi si alte delicatese pe baza de carne.

[b] Croatia: Peisaje spectaculoase si vanatoare de trufe [/b]

Parcurile nationale extraordinare, cu cascade, paduri si munti, alaturi de coasta Adriaticii, sunt cele care ii farmeca pe cei care viziteaza Croatia. Si, cand vine vorba de vestigii istorice, orasul Dubrovnik este destinatia care le ofera calatorilor o incursiune in trecut.

Pentru cei care sunt in cautarea aventurii in aceasta toamna, nimic nu se compara cu o vanatoare de trufe, cele mai scumpe si mai gustoase ciuperci din lume.

De altfel, Croatia este locul de unde provine cea mai mare trufa din lume, conform Guiness Records. Mai mult, in regiunea Istria are loc un festival dedicate acestor delicatese – ciupercile faimoase de peste 4.000 de ani si care servesc in continuare la prepararea unora dintre cele mai prestigioase feluri de mancare din gastronomia internationala.

„Vanatoarea de trufe” incepe la mijlocul lui septembrie, in regiunea Pazin – Buje – Buzet si multe dintre oraselele situate in regiunea Istria isi celebreaza recoltele de trufe cu muzica, petreceri si feluri de mancare in care principalul ingredient il reprezinta faimoasele ciuperci.

[b]Slovenia: Podurile din Ljubljana si rutele vinului [/b]

Capitala Sloveniei le ofera turistilor experiente autentice si ocazia de a vedea si fotografia faimoasele poduri ale Ljubljanei, fiecare reprezentand o bijuterie arhitecturala. Orasul vechi din capitala slovena abunda in istorie, cladiri extraordinare si biserici.

Calatorii pot savura aici mancarurile locale, dar si vinurile albe si rosii ale Sloveniei, disponibile in restaurantele si magazinele capitalei slovene. Cei care vor sa afle mai mult despre vinuri pot lua parte la excursii speciale pe rutele slovene ale vinului si experimenta gustul in pivnitele unde licoarea bahica este depozitata de producatori. Vinurile slovene sunt considerate a fi unele dintre cele mai bune din lume.

Tripsta este o agentie de turism online, cu operatiuni in 30 de tari.

Citeste si Transilvania, in top 5 cele mai frumoase locuri din Europa de vizitat toamna