- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Prețurile din stațiunea Poiana Brașov, mai mari decât anul trecut. Cât trebuie să plătească turiștii pentru o zi la schi

09 Dec, 18:24 • Cornel Ghimeșan
Zilele trecute, stațiunea Poiana Brașov a fost plină de turiștii nerăbdători. Pentru majoritatea a fost dificil să găsească un loc de parcare. Pe lângă aglomerație, un alt aspect care le-a pus probleme oamenilor a fost cel al prețurilor, care au crescut considerabil față de anul trecut.
Prețurile din stațiunea Poiana Brașov, mai mari decât anul trecut. Cât trebuie să plătească turiștii pentru o zi la schi

Pentru că a fost o mini-vacanță cu ocazia Zilei Naționale a României, românii au decis să ia o gură de aer curat de la munte.

Citește și Taxă turistică de 5 euro! Se va aplica într-un oraș foarte cunoscut din Europa!

Vacanța românilor a început cu primul test al răbdării, drumul de pe Valea Prahovei. Cei 60 de kilometri dintre Comarnic și Brașov se parcurg chiar și în trei ore, situație deloc plăcută pentru turiști.

Autoritățile sfătuiesc oamenii să folosească aplicațiile de monitorizare a traficului și să opteze pentru ruta ocolitoare DN1A, prin Vălenii de Munte, Cheia și Săcele.

Ajungem în Poiana Brașov. Unde parcăm? Acesta e al doilea test al răbdării.

În Poiana Brașov oamenii au stat în mașini căutând un loc de parcare chiar și ore întregi.

Claudiu Loghin, reporter Observator: Cât de greu aţi găsit un loc de parcare?

„Vai… Avem mai mult de trei sferturi de oră de când tot căutăm, căutăm, şi, în sfârşit, am găsit”, a spus o turistă.

„Să parcheze jos, la Poiana Mică, şi atunci evită aglomeraţia”, i-a sfătuit pe turiști administratorul unei parcări.

De altfel, unii dintre turiști au fost nemulțumiți și de ceilalți petrecăreți, mai ales că unii dintre ei ar fi condus până pe pârtie, dacă s-ar fi putut.

Așadar sunt șanse mari ca turiștii să găsească loc de parcare dacă merg în Poiana Mică, la mai puțin de trei kilometri distanță de telegondolă.

Costă 2,5 lei pe oră, de opt ori mai ieftin decât la baza pârtiei. Bonus, turiștii au gratuit şi transportul în comun, până în stațiune.

În prezent, stațiunea Poiana Brașov este supraaglomerată, iar aici, în parcare, mai sunt libere 411 din aceste locuri.

Următorul pas: de unde cumpărăm cartele pentru transportul pe cablu. La casieriile fizice este extrem de aglomerat.

Câți bani trebuie să plătești pentru o zi de schi

Prețurile au crescut considerabil și în Poiana Brașov, spre nefericirea turiștilor. Însă majoritatea sunt pregătiți să dea niște bani în plus pentru a se distra pe cinste.

Te-ar putea interesa și Ofertele avantajoase de Crăciun și Revelion se găsesc pe litoral! Cât vor plăti românii pentru un sejur în aceste perioade

În Poiana Brașov, șase ore de parcare costă 15 lei, iar abonamentul de transport pe cablu, pentru o zi, 200 de lei.

„Echipamentul de schi complet este 90 de lei, snowboard-ul – 100 de lei, pentru copii – 70 de lei. Include tot echipamentul, adică, cască, schiuri, beţe şi clăpari”, a spus Dan Aprodu, angajat centru de închirieri, potrivit Observator.ro.

Astfel, o zi schi de fără cazare și masă în Poiana Brașov costă 365 de lei, de persoană.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult