- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Preturile pachetelor turistice de pe litoral scad cu 20-40% dupa 20 august

09 Jul, 10:59 • Redactia DailyBusiness
Preturile pachetelor turistice pe litoralul romanesc scad dupa 20 august pana la sfarsitul lui septembrie cu 20-40%, au spus reprezentantii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).
Preturile pachetelor turistice de pe litoral scad cu 20-40% dupa 20 august

In varf de sezon, pretul unui pachet turistic cu cazare 7 nopti porneste de la 200 euro de persoana si ajunge la 500 euro.

Varful de sezon va fi cuprins in perioada 20 iulie – 20 august, insa touroperatorii estimeaza ca si luna septembrie va atrage foarte multi turisti, datorita preturilor scazute pentru aceasta perioada, dar si a prognozei meteo favorabile.

In ultimii ani s-a observat tendinta unui flux turistic crescut pentru septembrie. Este posibil ca in acest an, daca vremea va fi favorabila, sa mai fie hoteluri deschise si la inceputul lunii octombrie.

In varf de sezon, un sejur printr-o agentie de turism incluzand 7 nopti intr-un hotel de 4 stele la Nisipurile de Aur (Bulgaria), cu servicii all inclusive, costa 446 de euro de persoana. Un sejur la un hotel din Mamaia, cu aceleasi servicii (4 stele all inclusive) costa 423 de euro.

Preturile la receptie sunt mai mari cu 30-50%.

Tarifele pentru sejururile de pe litoralul romanesc au fost negociate si stabilite cu ocazia Bursei Litoral, organizata de Asociatia de Promovare Turistica Litoral, ANAT si patronatele hoteliere de pe litoral in septembrie 2007.

In mare parte, tarifele raman identice cu cele din 2007, preturile per sejur diferind doar in functie de sezonalitate. Hotelierii au stabilit preturile in lei inca din septembrie 2007, la raportul de 3,25 lei per euro, si pana in prezent nu au operat nicio modificare.

ANAT estimeaza o crestere totala de 20% a numarului de turisti care merg pe litoral, fata de sezonul trecut, pana la circa 1,4 milioane de turisti, din care aproape 100.000 straini.

Liderul la vanzari pentru litoralul romanesc (realizat prin chestionarea celor mai importanti touroperatori romani specializati pe Litoral) ramane, in continuare, statiunea Mamaia, cu un grad de ocupare aproape de 100% in aceasta perioada. Acesteia ii urmeaza, in ordine, Saturn, Eforie Nord, Neptun, Jupiter, Costinesti, Venus, Olimp, Cap Aurora, Mangalia si Eforie Sud.