- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Prima greva de la Lufthansa din ultimii 13 ani ar putea sa coste 5 mil. euro pe zi

28 Jul, 10:54 • Redactia DailyBusiness
O greva cauzata de revendicarile salariale ale unei parti a personalului companiei aeriene germane Lufthansa va provoca, luni, perturbari ale traficului la 10 dintre cele mai mari aeroporturi din Germania si ar putea sa aduca liniei aeriene pierderi de pana la 5 mil. euro pe zi, potrivit analistilor.
Prima greva de la Lufthansa din ultimii 13 ani ar putea sa coste 5 mil. euro pe zi

Oficialii sindicatului Verdi, care reprezinta 52.000 de muncitori, au spus ca greva nelimitata, prima lansata de Lufthansa in ultimii 13 ani, va afecta toate domeniile de activitate, de la serviciile de catering si de curierat pana la cele de mentenanta si reparatii, relateaza presa internationala.

„Aceasta actiune ar putea sa coste linia aeriana pana la 5 mil. euro pe zi”, a spus Frank Skodzik, analist in cadrul firmei Commerzbank.

Reprezentantii Lufthansa au spus ca desi in aceasta dimineata zborurile nu au fost afectate, in cursul zilei este posibil sa anuleze anumite curse.

Aproape 91% dintre membrii sindicatului au votat in favoarea grevei, potrivit unui comunicat de vineri al sindicatului.

Aeroporturile din Frankfurt, Munchen, Berlin, Hamburg, Dusseldorf, Stuttgart, Nurenberg, Hanover, Leipzig si Bremen vor fi afectate de greva, potrivit sindicatului.

Sindicatul Verdi cere o majorare salariala de 9,8% pe an. Lufthansa, a doua companie aeriana europeana dupa numarul de pasageri, ofera o crestere a salariilor cu 6,7% la 21 de luni si o singura plata suplimentara.