Turism

Profitul net Ryanair a crescut cu 30%

05 Feb, 11:11 • Redactia DailyBusiness
Ryanair Holdings, cea mai mare linia aeriana low-cost din Europa, a inregistrat o crestere a profitului de 30% in trimestrul al treilea, ca urmare a tarifelor mai mari si a taxelor de bagaje, relateaza Bloomberg.
Profitul net Ryanair a crescut cu 30%

Profitul net al liniei aeriene a fost de 47,7 milioane de euro in trimestrul al treilea, incheiat pe 31 decembrie, comparativ cu 36,8 milioane de euro in aceeasi perioada a lui 2005.

Vanzarile Ryanair au crescut un aceasta perioada cu 33% ajungand la 493 milioane de euro. Introducerea taxelor de bagaje in martie anul trecut a ajutat linia aeriana sa contrabalanseze pierderile cresterii pretului combustibilului in trimestrul trei.

Oficialii liniei aeriane au marit estimarile in ceea ce priveste profitul intregului an ajungand de la 350 milioane de euro la 390 milioane de euro, ca urmare a cresterii numarului de pasageri si a preturilor scazute la combustibil.

Numarul de pasageri care au zburat cu Ryanair in trimestrul al treilea s-a ridicat la 10,25 de milioane, inregistrand o crestere de 19% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent.

Actiunile Ryanair au crescut cu 45% in ultimul an, compania avand o valoare de piata de 8,7 miliarde euro.