Turism

Profiturile EADS au scazut cu 94% din cauza Airbus

09 Mar, 13:14 • Redactia DailyBusiness
Pierderile inregistrate de producatorul de avioane Airbus anul trecut au redus cu 94% profitul net al companiei mama, European Aeronautic Defence and Space (EADS).
Profiturile EADS au scazut cu 94% din cauza Airbus

Astfel, profitul net al EADS a scazut pana la 99 de milioane de euro, iar profitul operational a scazut cu 86% pana la 399 de milioane de euro. Veniturile grupului au crescut totusi cu 15% pana la 39,43 miliarde de euro.

Oficialii grupului nu au anuntat inca modul in care va fi afectata politica de dividende.

Reprezentanti ai guvernului francez a declarat saptamana aceasta ca nu se asteapta sa primeasca dividendul corespunzator participatiei de 15% din EADS. Acesta crestere s-a datorat, in mare parte, majorarii cu 30% a veniturilor din activitatile de aparare pana la 10,03 miliarde de euro. Profitul diviziei de aparare si securitate a crescut cu 73% pana la 348 milioane de euro .

Oficialii EADS au declarat ca sustin in continuare planul de restructurare pentru Airbus, proiect intitulat Power 8.

Airbus a fost afectat anul trecut de intarzierile de productie ale programului de constructie a aeronavei gigant A380 si, respectiv, a noului model A350. Anul trecut compania a inregistrat pierderi operationale de 572 de milioane de euro. Reprezentantii EADS au spus ca este posibil ca si anul acesta Airbus sa se confrunte cu piederi.