Turism

Programul „O saptamana la munte” asteapta cateva mii de turisti

05 Mar, 11:56 • valentin..nicolae
Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) si Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) continua si in acest an programul "O saptamana la munte" in perioada 4 martie - 22 iunie, program prin care romanii isi pot alege un sejur de cinci zile la munte cu preturi de la 161 lei pentru o unitate de cazare de 2 stele.
Programul O saptamana la munte asteapta cateva mii de turisti

„Speram la o usoara crestere a numarul de turisti, in comparatie cu anul trecut. E foarte greu sa facem o estimare precisa”, a declarat pentru DailyBusiness.ro Corina Martin, presedintele ANAT.

FPTR si ANAT au demarat programul „O saptamana la munte” cu scopul de a mari gradul de ocupare al societatilor hoteliere din regiunea montana si de a creste gradul de accesibilitate a pachetelor turistice.

„Noi speram ca numarul de turisti sa fie cel putin la nivelul anului trecut. Inca este zapada, prindem in program si sarbatoare Pastelui. Ne asteptam la cateva mii de turisti, dar este foarte greu de prezis o cifra exacta avand in vedere vremurile in care suntem”, a spus Dragos Raducan, vice-presedinte FPTR.

In unitatile de 2 stele (hotel, vila, pensiune, cabana) pretul pentru un sejur de 5 zile (fara mese) incepe de la 161 de lei de persoana, in cele de 3 stele de la 259 lei, iar in unitatile de 4 stele de la 368 lei.

Pentru a beneficia de tarifele speciale, durata sejurului trebuie sa fie de 5 nopti, in perioada 4 martie – 22 iunie 2011, fara a se valorifica camere in regim single si/sau partaje.

In program sunt inscrise momentan 33 de unitati de cazare din Sinaia (4), Busteni (3), Azuga (2), Predeal (7), Alunis (1), Transfagarasan (1), Barajul Vidraru (1), Curtea de Arges (1), Gura Raului-Sibiu (1), Baisoara-Cluj (1), Campulung Moldovenesc (2), Gura Humorului (2), Vatra Dornei (4), Arieseni (1), Ceahlaul -Neamt (1) si Baile Olanesti (1).