Turism

Qatar Airways ar putea face comenzi substantiale pentru Airbus

15 Mar, 14:11 • Redactia DailyBusiness
Compania de aviatie Qatar Airways ar putea cumpara 80 de aeronave de cursa lunga Airbus A350, cu o suma de aproximativ 17,2 miliarde de dolari (13 miliarde de euro), conform lui Akbar Al Baker, directorul companiei din Quatar, citat de Financial Times.
Qatar Airways ar putea face comenzi substantiale pentru Airbus

Conform declaratiilor sale, contractul ar putea fi semnat pana la jumatatea anului 2007. In plus, a mai spus directorul, Qatar Airways, va mai converti doua optiuni in comenzi ferme pentru modelul A380.

Daca aceasta comanda va fi facuta, va reprezenta una dintre cele mai importante tranzactii incheiate de producatorul european Airbus.

Noul program de productie Airbus al modelului A350XWB, ale carui costuri sunt estimate la 10 miliarde de euro, a fost lansat in decembrie 2006 pentru a concura direct cu aeronava 787 Dreamliner a grupului rival american Boeing.

Airbus a fost afectat anul trecut de intarzierile de productie ale programului de constructie a aeronavei gigant A380 si, respectiv, ale noului model A350. Anul trecut, compania a inregistrat pierderi operationale de 572 de milioane de euro.