- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Radu Berceanu l-a demis marti pe directorul Aeroportului Otopeni

23 Jun, 16:30 • Redactia DailyBusiness
Radu Berceanu (foto), ministrul Transporturilor, l-a demis marti pe Sorinel Ciobanu, directorul general al Aeroportului Henri Coanda Otopeni, numit in functie saptamana trecuta, pentru ca nu a primit de la PSD o pozitie scrisa privind mentinerea sau nu a sustinerii acestuia.
Radu Berceanu l-a demis marti pe directorul Aeroportului Otopeni

Berceanu a trimis vineri o adresa vicepremierului PSD Dan Nica, in care ii cerea un raspuns oficial privind numirea lui Sorinel Ciobanu la conducerea aeroportulu, potrivit Mediafax.

„La intalnirea coalitiei de luni, 22 iunie, ora 9.00, astept din partea PSD o pozitie scrisa privind mentinerea sau nu a sustinerii pentru domnul Sorinel Ciobanu. In lipsa unei astfel de pozitii scrise, voi considera ca PSD si-a retras aceasta propunere si il voi demite pe d-l Sorinel Ciobanu”, se mentioneaza in adresa citata.

Fost director general al Aeroportul Baneasa, Sorinel Ciobanu a fost trimis in judecata anul trecut de de procurorii DNA, alaturi de alte 5 persoane, fiind acuzat ca a aprobat un schimb de terenuri intre SN AIBB si o persoana fizica prin care a adus societatii un prejudiciu de peste 4 milioane de euro.

Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, i-a schimbat din functie, pe 18 iunie, pe directorii aeroporturilor Henri Coanda (Otopeni) si Aurel Vlaicu (Baneasa), Gabriel Tara si, respectiv, Stefan Mladin, inlocuindu-i cu Sorinel Ciobanu si George Mihalcea.