Turism

R.E.D. Group a devenit actionarul majoritar al Continental Hotels

06 Nov, 11:23 • Redactia DailyBusiness
Societatea de dezvoltare imobiliara R.E.D Group detine 70,86% din actiunile lantului hotelier Continental Hotels, dupa achizitionarea pachetului detinut de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Fundatia Post-Privatizare si de GED Eastern Fund.
R.E.D. Group a devenit actionarul majoritar al Continental Hotels

Anuntul a fost publicat la finalul saptamanii trecute in Monitorul Oficial, anunta NewsIn.

BERD, Fundatia Post-Privatizare si GED Eastern Fund detineau in total 20,11% din capitalul social al Continental Hotels. Actionarii societatii de dezvoltare imobiliara R.E.D. Group au hotarat contractarea unui credit de maximum 10,5 milioane euro de la Raiffeisen Bank, banii urmand sa fie folositi in tranzactia de cumparare a pachetului de 20,11% din capitalul Continental Hotels, potrivit unui anunt publicat in Monitorul Oficial in luna octombrie.

Actionarii R.E.D. Group sunt Radu Petrica Enache – care este si presedintele retelei hoteliere-si Ioan Mirea. Impreuna, cei doi detineau impreuna 42,28% din actiunile retelei hoteliere iar detinerile individuale ale actionarilor comuni ai R.E.D. Group si Continental Hotels au fost transferate catre societatea de dezvoltare imobiliara.

Continental Hotels detine 14 hoteluri in Romania, care functioneaza sub marcile Ibis si Continental.

Potrivit ultimelor informatii financiare disponibile pe pagina de internet a Continental Hotels, compania a inregistrat, in primul trimestru al anului 2006, o cifra de afaceri de 17,11 milioane lei (4,8 milioane de euro) si un profit net de 0,96 milioane lei (0,29 milioane de euro).

R.E.D. Group a afisat, pentru 2005, pierderi de 8.024 lei (2.254 euro).

Potrivit declaratiilor oficialilor Continental Hotels, citati pe pagina de internet a companiei, Continental Hotels va investi, in perioada 2006-2009, 65 milioane euro pentru modernizarea sau constructia a 11 hoteluri marca Continental si Ibis si lansarea unui nou lant de doua stele, Continental Express. Un sfert din fondurile necesare vor proveni din sursele proprii ale societatii.