- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Reprezentantii MDRT au propus elaborarea unui cod mondial al turismului

22 Jun, 10:01 • Redactia DailyBusiness
O delegatie a Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a propus, la Consiliul Executiv al Organizatiei Mondiale a Turismului (OMT), reunit in Kenya, elaborarea unui cod mondial al turismului.
Reprezentantii MDRT au propus elaborarea unui cod mondial al turismului

Oficialii MDRT au reprezentat Romania la cea de-a 90-a sesiune a Consiliului Executiv al Organizatiei Mondiale a Turismului, care se desfasoara la Mombasa (Kenya), in perioada 19-21 iunie.

Pe agenda evenimentului s-au regasit teme de interes, precum actuala dezvoltare a turismului pe plan mondial, dar si perspective de dezvoltare pana in 2030, potrivit MDRT. Participantii au facut o serie de propuneri care au vizat in principal identificarea celor mai bune solutii pentru dezvoltarea industriei de turism pe plan mondial, precum si masuri pentru prevenirea in cel mai eficient mod si reducerea la maximum a efectelor catastrofelor naturale asupra acestui sector, se arata intr-un comunicat al MDRT.

„In cadrul reuniunii, delegatia romana a propus pregatirea si elaborarea unui cod mondial al turismului, care sa aiba un caracter voluntar si complementar fata de existentul cod de etici in turism. Lansarea acestei propuneri a generat comentarii favorabile, propuneri si recomandari care au subliniat necesitatea elaborarii unui astfel de document. Propunerea Romaniei reprezinta o abordare pragmatica, in sensul cresterii rolului OMT in cadrul industriei mondiale de turism”, conform documentului.

Consiliul Executiv reprezinta organul de conducere al OMT, fiind constituit din state membre cu drepturi depline, care se reunesc cel putin de doua ori pe an si care coordoneaza activitatea organizatiei in intervalul dintre sesiunile adunarilor generale ale OMT.

Pentru 2011, presedintia Consiliului Executiv al OMT este detinuta de Italia, iar vicepresedintia de Kenya si Romania. La ultima sesiune au participat atat statele membre cu drepturi depline in cadrul OMT cat si state afiliate la organizatie.