- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Revelion de lux: O agentie de turism romaneasca a vandut o vacanta de 150.000$

11 Dec, 14:40 • cristina.mihai
Agentia de turism Prestige Tours a vandut anul acesta un pachet turistic in valoare de 150.000 de dolari, in Maldive. Acest nivel de pret este o exceptie, de obicei un turist roman alocand 2.000-3.000 euro pentru a-si petrece Revelionul intr-o destinatie exclusivista, a explicat Mircea Vladu, directorul agentiei.
Revelion de lux: O agentie de turism romaneasca a vandut o vacanta de 150.000$

Cel mai scump pachet vandut de noi de Revelion costa 150.000 de dolari (peste 116.000 euro) si a fost cumparat de un om de afaceri roman. Este un sejur de 3 saptamani in Maldive pentru 2 adulti si 2 copii. Se zboara la business-class via Dubai”, a spus Mircea Vladu, directorul general al agentiei de turism Prestige Tours.

Agentiile de turism propun anul acesta celor 4.000 de turisti romani care achizitioneaza pachete turistice de Revelion mai scumpe de 2.000 euro – circuite in Africa de Sud, vacante in Rio de Janeiro, Cancun sau Cuba si croaziere in Antarctica.

Pretul unei vacante exclusiviste incepe de la 2.000 euro de persoana si poate ajunge si la 10.000 euro. „O astfel de vacanta dureaza intre 7 si 16 zile, pentru ca de obicei vorbim de destinatii indepartate in care se petrece destul de mult timp pe drum”, a spus Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

Valoarea medie a unui pachet turistic de lux de Sarbatori in strainatate achizitionat in Romania este de circa 3.500 euro de persoana, iar rezervarile incep sa se faca din toamna.

„Cu 10.000 euro poti petrece o vacanta in acesta perioada si pe o insula exotica, intr-un hotel privat”, a spus Badulescu.

De asemenea, o croaziera in Antarctica de Revelion costa intre 8.000 si pana la 10.000 euro de persoana, in functie de cabina de pe vasul de croaziera, potrivit agentiei de turism axata pe pachete personalizate Eturia.

Turistii romani care aleg sa-si petreaca vacantele in destinatii exclusiviste de Sarbatori au in plus un buget pentru „alte cheltuieli” de cateva mii de euro. „Depinde si de destinatie, in cazul in care se cumpara pachete all-inclusive, acest buget este mai mic”, a spus Vladu.

Printre cele mai populare destinatii de lux in perioada sarbatorilor sunt Republica Dominicana si Cuba, dar si Laponia, unde potrivit ANAT vor merge anul acesta 300 de turisti romani.

Un pachet turistic de Revelion in Republica Dominicana poate ajunge la 2.400 euro, iar in Cuba la 2.600 euro, potrivit agentiei de turism Prestige Tours.

Alte cateva destinatii de lux care tin capul de afis ale ofertelor de Revelion de anul acesta ale agentiilor sunt Rio de Janeiro, Seychelles si Mexic, dar si Indochina si Africa de Sud.

Eturia mai promoveaza pentru acest sfarsit de an si Indochina, un pachet turistic in acesta detinatie ajungand pana la peste 8.000 euro de persoana, iar Prestige Tours propune un circuit in Africa de Sud, de 16 zile cu aproape 4.000 euro de persoana.