- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Revelionul la mare va atrage cu 20% mai multi turisti in 2008-2009

05 Oct, 11:00 • elena.olteanu
Numarul turistilor care vor alege sa-si petreaca revelionul pe litoralul romanesc va creste cu circa 15-20% anul acesta, fata de anul trecut cand 2.000-3.000 de turisti si-au petrecut revelionul la mare.
Revelionul la mare va atrage cu 20% mai multi turisti in 2008-2009

„Estimam ca numarul de pachete turistice de revelion vandute pe litoralul romanesc va creste anul acesta cu 15-20%, ca urmare a cresterii ofertei”, a declarat pentru DailyBusiness.ro Corina Martin, presedintele Asociatie de Promovare a Litoralului Romanesc (APLR).

Totusi, marea nu reprezinta o destinatie extrem de atractiva pentru petrecerea Revelionului, iar reprezentantii patronatelor din Turism nu considera ca hotelierii de pe litoral au cresteri foarte mari in aceasta perioada.

„Intr-adevar, hotelurile de pe litoral care vor oferi facilitati de genul spa si piscina incalzita vor avea vanzari in aceasta perioada, insa nu se poate compara muntele cu marea in perioada amintita”, sustine Daniel Vasilescu, presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc.

„Din punctul meu de vedere, Revelionul la mare nu este o afacere in ascensiune. Se stie ca din ce in ce mai multi romani prefera sa stea in tara in timpul sarbatorilor de iarna si ca destinatiile montane din Romania vor prima in ceea ce priveste preferintele in materie de vacanta”, a adaugat Vasilescu.

Turistii care vin pe litoral de Revelion sunt fie cei care au intarziat in planificarea unei plecari spre alte destinatii si nu mai gasesc locuri libere, sau cei pasionati, care prefera marea in orice anotimp al anului.

„Ofertele la mare includ 3 sau maxim 4 nopti de cazare, in timp ce la munte, un pachet turistic include 6-7 nopti. Am avut placuta surpriza ca in luna septembrie deja doua hoteluri de pe litoral sa-si prezinte oferte pentru Revelionul 2008”, a afirmat Corina Martin de la APLR.

Pentru anul acesta, hotelul Palm Beach estimeaza un grad de ocupare in perioada Revelionului de 90-95%.

„Pentru acest an, preconizam un grad de ocupare de 90-95%, nivel similar cu cel din anii trecuti”, sustine Selim Sarkis, administratorul hotelului Palm Beach.

Odata cu numarul de turisti, si preturile vor cunoaste o crestere, de circa 7-10%. Pentru 4 nopti, la un hotel de 4 stele, cu toate mesele incluse, plus cea festiva, tariful perceput este de 1.200 de lei.

Conform reprezentantilor Asociatiei de Promovare a Litoralului, in perioada Revelionului din 2007 au fost deschise intre 15 si 18 hoteluri pe litoral, iar pentru anul acesta vor fi deschise cel putin tot atatea, insa este inca prematur pentru a estima numarul exact.