- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Revelionul la Predeal este mai scump decat la Praga

17 Sep, 14:23 • Redactia DailyBusiness
Preturile pachetelor turistice de Revelion pentru destinatiile interne sunt mai scumpe decat in cazul unor destinatii europene. Astfel, un sejur la Sinaia, Covasna sau Predeal costa in jur de 700 euro, iar la Praga - 500 euro.
Revelionul la Predeal este mai scump decat la Praga

Pentru aceeasi suma platita pentru un sejur in tara, romanii pot opta pentru pachete turistice cu destinatii externe, precum Barcelona, Paris sau Londra.

Pentru romanii care prefera iernile blande, agentiile vand pachete turistice pentru Atena sau Istanbul, cu preturi ce pleaca de la 400 de euro, pentru 7 zile, la hoteluri de 4 stele. Cele mai ieftine sejururi se pot cumpara pentru litoralul bulgaresc, cu 200 de euro, cu cazare in regim all inclusive la hoteluri de 4 stele.

„In ciuda preturilor mari, pachetele turistice pentru destinatii exotice se epuizeaza primele”, a precizat Traian Badulescu, purtator de cuvant al Asociatiei Nationala a Agentiilor de Turism, citat de NewsIn.

In functie de destinatie, un astfel de pachet costa de la 1.900 euro – un sejur in Dubai, pana la 3.500 euro – in Mauritius sau Maldive.

„In ciuda faptului ca destinatiile autohtone sunt in multe cazuri mai scumpe fata de cele externe, ofertele turistice pe intern sunt la fel de solicitate, astfel incat pachetele pentru Revelion se epuizeaza destul de rapid in fiecare an”, a declarat reprezentantul unei agentii de turism, membra ANAT.

Potrivit patronatului de profil, cea mai solicitata destinatie externa din acesta iarna va fi Austria.