- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Romania, votata cea mai nesigura tara din Europa de catre turistii straini

15 Sep, 15:08 • Redactia DailyBusiness
Romania este considerata de catre turisti cea mai nesigura tara din regiune, potrivit unui sondaj efectuat de reteaua sociala de leisure si turism WAYN.com. Vedeti mai jos unde s-a pozitionat Romania in ceea ce priveste raportul calitate-pret, accesibilitate si cati turisti ar vizita aceasta destinatie, in raport cu alte 28 de tari.
Romania, votata cea mai nesigura tara din Europa de catre turistii straini

Sondajul a fost efectuat pe baza raspunsurilor a peste 6.500 de persoane din Asia, SUA si Europa si au fost luate in calcul, pe post de destinatii turistice, 29 de tari europene. WAYN este o retea sociala cu 15 milioane de utilizatori la nivel global.

Potrivit sondajului citat, Romania este in top 5 doar in ceea ce priveste senzatia de lipsa de siguranta, unde ocupa chiar locul 1. Un procent de 15,6% dintre respondenti au spus ca Romania este tara in care se simt cel mai putin in siguranta. Republica Ceha, Slovacia si Bulgaria sunt urmatoarele destinatii considerate nesigure, cu peste 14% din voturi fiecare.

Majoritatea review-urilor turistilor straini despre Romania noteaza preconceptiile legate de nesiguranta acestei destinatii, cum ar fi cainii vagabonzi sau hotii de buzunare. Totusi, turistii care au vizitat Romania descopera ca lucrurile nu sunt chiar atat de rele, reiese dintr-o analiza a blogurilor straine de turism publicata, anterior, de DailyBusiness.ro.

Potrivit studiului WAYN, in top 10 tari nesigure au intrat si doua destinatii din vestul Europei, Marea Britanie-pe locul 5 si Italia pe 10.

Tara cu cel mai bun raport calitate-pret pentru turistii care au participat la sondaj este Marea Britanie cu peste 20% din voturi, urmatoarele tari fiind Italia, Franta si Spania cu peste 19% din voturi. Romania este pe locul 14 la acest capitol, la mijlocul clasamentului, cu peste 7% din voturi, fiind depasita de Bulgaria, Republica Ceha, Cipru si Grecia, dar devansand Ungaria.

Romania a mai intrat insa in top 10 la o alta categorie, cea a celor mai neprietenosi oameni, unde ocupa locul 9. 7,9% dintre respondenti au bifat Romania in cele 5 tari in care considera ca sunt cei mai neprietenosi oameni. Acest top este condus insa de doua tari din vest: Franta si Germania. Cele doua destinatii au fost incluse in optiunile a cate 20,3% din respondenti la aceasta intrebare.

Republica Ceha si Bulgaria au devansat Romania cand vine vorba de oameni neprietenosi fiind pe pozitia a patra, respective a saptea.

Parerile legate de Romania sunt insa aproximativ egale cand vine vorba de acest aspect, 6% dintre respondenti bifand aceasta destinatie si la tarile cu cei mai prietenosi oameni. La aceasta categorie Romania este pe pozitia 20. Italia este tara cu cei mai prietenosi oameni.

Respondentii la sondaj au fost rugati sa aleaga si cate 5 tari in care ar calatori pentru diferite activitati.

Italia, Franta, Marea Britanie, Spania si Germania sunt destinatiile in care ar calatori cei mai multi turisti pentru a experimenta cultura locala. Romania este abia pe locul 19 la acest criteriu. Romania se situeaza tot pe locul 19 cand vine vorba de experimentarea bucatariei locale dintr-o tara.

Romania urca trei locuri in top atunci cand vine vorba de destinatii considerate romantice, fiind a 16 destinatie dupa ponderea preferintelor, dar este pe locul 20 cand vine vorba de destinatiile de shopping.