- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Romanii au inceput sa-si planifice singuri vacantele, dar raman reticenti la plata online

23 Sep, 14:58 • Redactia DailyBusiness
Turismul de weekend a fost si ramane la moda in acest an, in conditiile unui context economic dificil, astfel ca tot mai multi romani apeleaza la site-urile specializate pentru rezervari in ultimul moment, modalitate care ofera avantajul rapiditatii, dar si al unor costuri mai reduse, uneori si cu 50%.
Romanii au inceput sa-si planifice singuri vacantele, dar raman reticenti la plata online

„In prezent, se apeleaza tot mai mult la sistemele de rezervare online, lumea dorind o informare rapida si scaderea costurilor, alegandu-se, tot mai des, turismul de tip ‘do it your self’, avand in vedere ca durata vacantelor s-a redus sau s-a fragmentat”, a declarat Aurel Stefan, managerul agentiei RS Travel.

Trendul a determinat multe agentii sa isi creeze propriile sisteme de rezervare online, pe site-urile agentiilor, dar s-au lovit de o problema: reticentei romanilor de a plati online

Agentiile de turism care au avut de castigat au fost cele care au optiunea platii la receptia hotelului.

„La inceputul anului 2010 ne-am decis sa acordam mai multa atentie turismului intern, dezvoltand platforma de rezervari raalsbooking.com. Am pus accent pe usurinta efectuarii rezervarilor. De asemenea, am decis ca hotelurile pe care le promovam in sistemul nostru sa fie doar hoteluri care accepta plata la receptie”, a mai adaugat Stefan.

Un raport al Comisiei Europene arata ca 56% din turistii din UE isi planifica singuri vacantele.

Alte site-uri unde se pot face rezervari sunt hotels.com, booking.com, paravion.ro, vola.ro, bucharesthotels.ro, travel.ro.