- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Romanii care merg la munte aleg luxul chiar si in plina criza financiara

18 Oct, 15:10 • elena.olteanu
Unitatile de cazare exclusiviste vor fi si in acest an in topul preferintelor romanilor care vor pleca in vacanta in statiunile montane din Romania, chiar si in contextul crizei economice, a declarat pentru DailyBusiness.ro Daniel Vasilescu, presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc.
Romanii care merg la munte aleg luxul chiar si in plina criza financiara

Pensiunile de lux sunt si ele in topul preferintelor romanilor, insa tendinta este de a ocupa in primul rand hotelurile de categorii superioare, tinand cont ca oferta este limitata, mult mai mica decat cererea.

„Atat hotelurile cat si pensiunile de lux vor avea un grad de ocupare de 100% in timpul sezonului de iarna, iar cele mai putin luxoase vor miza pe un grad de ocupare de 70-80%”, mai precizeaza Vasilescu.

„Gradul cel mai mare pentru locatiile exclusiviste este datorat faptului ca cei mai multi care se deplaseaza in aceasta perioada in vacante sunt persoane cu bugete medii si peste medie, care stau 3-4 nopti si vor sa se simta bine in acea scurta vacanta”, a spus Radu Morariu, director al agentiei de turism Eximtur.

Cererea este mult mai mare decat oferta, iar cei mai multi dintre cei care pleaca in vacanta sunt oameni cu o putere de cumparare mare.

„Valea Prahovei are disponibile circa 30.000 de locuri de cazare si in Bucuresti sunt 2 milioane de oameni, dintre care cel putin 300.000 pleaca in vacanta de iarna, iar o treime din acestia au multi bani. Acestia se vor duce la vilele proprii, in unitati de cazare montane din Romania sau in alte tari”, a mai spus Vasilescu.

„Gradul de ocupare de pe Valea Prahovei este in crestere continua dupa Craciun, ajungand la 100% de Revelion”, sustine Morariu.