Turism

Romexpo: Cu doua zile inaintea inceperii targului de turism, ANT nu stie daca va avea sau nu stand

10 Mar, 17:12 • Redactia DailyBusiness
Autoritatea Nationala pentru Turism discuta inchirierea unui stand la targul de turism de la Romexpo din 12-15 martie, dar cu doua zile inaintea inceperii nu a platit inca si nu este sigura de participare, fiind singurul dintre cei 260 de expozanti aflat in aceasta situatie, potrivit Romexpo.
Romexpo: Cu doua zile inaintea inceperii targului de turism, ANT nu stie daca va avea sau nu stand

Alin Burcea, vicepresedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), a spus ca agentiile de turism si-au inchiriat spatiile la targ cu un an inainte, explicand ca cei care platesc din timp beneficiaza de discounturi.

Sefii patronatelor din turism cred ca atitudinea ANT arata, astfel, o neglienta in raport cu cheltuirea banilor publici. 

„Autoritatea pentru Turism, care se ocupa de promovarea Romaniei, nu este in stare sa-si comande standul cu 48 de ore inainte. Nu e lipsa de bani, ci de creier. Nu suntem in stare sa avem o strategie coerenta pentru targurile externe. Nu exista o strategie si suntem haotici, daca noi platim targurile in strainatate cu o zi sau doua inainte de a incepe, iar birourile din strainatate nu au chiriile platite”, a afirmat Burcea, potrivit Mediafax.

El a mai spus ca Romania isi creaza astfel o imagine proasta in raport cu alte tari.