- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Rusii sunt interesati de turismul balnear, montan si de pe litoral din Romania

17 Jun, 14:24 • Redactia DailyBusiness
Elena Udrea, ministrul Turismului, a avut o intalnire la Moscova, unde reprezentanti ai Asociatiei Industriei Turistice din Rusia si-au manisfestat interesul fata de turismul balnear, montan si de pe litoral din Romania, ambele parti convenind asupra necesitatii reluarii colaborarii in domeniu.
Rusii sunt interesati de turismul balnear, montan si de pe litoral din Romania

De asemenea, Elena Udrea s-a intalnit si cu Vitali Mutko, ministrul Sportului, Turismului si Politicii de Tineret al Federatiei Ruse.

Acestia doi au semnat la Moscova o declaratie comuna cu privire la dezvoltarea cooperarii in domeniul turismului intre cele doua state, declaratie prin care au reiterat sustinerea Acordului incheiat in acest sens in anul 1993.

Cei doi ministri au convenit asupra necesitatii reluarii activitatii Comisiei mixte de colaborare in domeniul turismului, avand in vedere faptul ca prima si ultima reuniune a acestui for s-a desfasurat acum 10 ani.

De asemenea, s-a convenit asupra unui plan de masuri concrete, care cuprinde, printre altele, organizarea de vizite ale tour-operatorilor rusi in Romania si ale celor romani in Rusia, implicarea celor doua ambasade in sprijinirea initiativelor in domeniul turismului, participarea la targurile de turism organizate in cele doua state.