- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Ryanair a platit jumatate din datoria fata de aeroportul din Arad

15 Jul, 14:23 • Redactia DailyBusiness
Compania aeriana low-cost Ryanair a achitat marti o parte din datoriile pe care le avea fata de Aeroportul International Arad. Suma achitata, de 32.000 de euro, reprezinta plata primelor 2 luni de operare de pe aeroport, a declarat Dan Balacel, directorul Aeroportului International Arad.
Ryanair a platit jumatate din datoria fata de aeroportul din Arad

Compania aeriana Ryanair a inceput la 1 aprilie 2008 operarea unei curse pe relatia Arad-Milano (Bergamo), cu plecare de pe Aeroportul International Arad.

„De cand au inceput operarea de pe Arad, cei de la Ryanair nu si-a platit taxele aeroportuare. Au achitat o parte din datorie, in cursul zile de marti, de aproximativ 32.000 de euro, urmand ca pana la data de 31 iulie, cand vor inceta sa efectueze zboruri din Arad sa plateasca si restul datoriei, de aproximativ 30.000 euro”, a precizat Balacel.

Compania Ryanair a decis retragerea de pe Aeroportul International Arad incepand cu 31 iulie, unul din motive fiind refuzul Consiliului Judetean Arad, in subordinea cui se afla aeroportul, de a plati suma de 150.000 de euro catre compania low-cost pentru a se incheia un contract de promovare a judetului Arad, pe site-ul Ryanair.

„In cazul in care aceasta datorie nu va fi platita, compania risca sechestrarea unei aeronave la sol. Regulamentul ne permite acest lucru”, a mai spus Balacel.