Turism

Ryanair ataca piata din Romania: Ce companie locala vad irlandezii ca adversar

09 Mar, 13:42 • valentin..nicolae
Compania aeriana low-cost Ryanair a agitat spiritele pe piata locala a aviatiei comerciale. Oficialii aeroportului international "Transilvania" din Targu Mures au anuntat vineri ca aproape au finalizat negocierile cu operatorul irlandez, in contextul in care acesta se afla deja in negocieri cu aeroportul din Cluj.
Ryanair ataca piata din Romania: Ce companie locala vad irlandezii ca adversar

Chiar daca nu a semnat inca nici un contract, Ryanair pare ca vrea sa lupte cu Wizz Air pe doua fronturi.

Dupa ce compania aeriana ungara Malev si-a anuntat falimentul la inceputul lunii februarie, Wizz Air si Ryanair „si-au scos armele” pentru a ataca piata locala, fiecare cu intentia de a deveni noua „companie de casa” a Ungariei.

Acum insa cei doi operatori low-cost se pregatesc sa lupte si pe piata din Romania, intrucat Wizz Air opereaza deja pe aeroporturile din Cluj (11 destinatii) si Targu Mures (8 destinatii). Aici, compania ungara nu are inca un competitor puternic, intrucat Blue Air isi concentreaza operatiunile in Bucuresti si zona de est, iar Carpatair in Timisoara.

Totodata, Wizz Air a anunta recent ca vrea sa opereze si din Arad incepand cu 23 iunie.

Astfel, Ryanair ar putea intra in rolul de competitor al Wizz Air in Cluj si Targu Mures, rol deloc strain mai ales ca cele doua companii isi disputa de mult timp Europa Centrala si de Est.

Wizz Air opereaza de pe 15 baze aflate in Polonia, Ungaria, Bulgaria, Romania, Ucraina, Cehia, Serbia si Lituania, cu o flota de 34 de aeronave A320.

Ryanair are o retea de circa 44 de baze in 27 de tari si o flota de 300 de aeronave. In Romania, operatorul aerian irlandez zboara doar de pe aeroportul din Constanta catre Pisa si Milano (Italia).

Citeste si „?Aeroporturile din Cluj si Targu Mures “se bat” pe Ryanair. Care are sanse sa castige”.