Turism

Salina Turda, inclusa intr-un top mondial al destinatiilor incredibile

29 Dec, 11:40 • Redactia DailyBusiness
Salina Turda a fost inclusa intr-un top 25 al destinatiilor de calatorie incredibile din lume, despre care turistii nici nu stiu ca exista, potrivit site-ului american Business Insider.
Salina Turda, inclusa intr-un top mondial al destinatiilor incredibile

Astfel, Salina Turda este listata in acest clasament in contrast cu atractii turistice traditionale, cum sunt cetatea Vaticanului din Roma, turnul Eiffel din Paris sau catedrala Westminster din Londra.

Salina Turda este descrisa ca fiind o mina de sare din Transilvania, Romania, care a devenit o atractie turistica populara incepand cu anii ’90. Desi dateaza din secolul al 17-lea, mina are in prezent un carusel si un amfiteatru.

Printre destinatiile turistice prezentate in top se mai numara Cripta Capucinilor din Roma, decorata cu oasele a peste 3.700 de corpuri umane, considerata a fi cea mai infioratoare destinatie turistica din Italia, si craterul de lava din Derweze, Turkmenistan, creat accidental de geologii sovietici in anul 1971, in timp ce forau dupa gaze naturale, transmite Mediafax.

Situata in Dulgau-Valea Sarata, in centrul turistic al orasului Turda, Salina Turda este unul dintre monumentele istorice recunoscute de Ministerul Culturii si Patrimonului National din Romania. Ea a devenit mult mai cunoscuta in ultimii ani ca urmare a unor investitii de milioane de euro, dar si datorita faptului ca mai multi artisti au facut videoclipuri si sedinte foto in salina.

Citeste intr-un material DailyBusiness.ro mai multe despre salina Turda si despre alte saline din Romania: Tratament si relaxare in „palatele de sare”