Turism

Sarbatorile au adus 50 mil. euro pentru agentiile de turism

02 Jan, 18:40 • Redactia DailyBusiness
Agentiile de turism au inregistrat, in perioada sarbatorilor de iarna, incasari totale de circa 50 mil. euro, iar pachetele turistice de Craciun si Revelion s-au vandut in proportie de aproape 100%, conform datelor Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).
Sarbatorile au adus 50 mil. euro pentru agentiile de turism

„Sarbatorile de iarna de anul acesta au fost un succes pentru agentiile romanesti de turism, care au inregistrat incasari totale de circa 50 milioane euro, iar pachetele de servicii turistice pentru Craciun si Revelion, atat in tara, cat si in strainatate, au fost vandute intr-o proportie care a mers de la 95% la 100%”, a spus purtatorul de cuvant al ANAT, Traian Badulescu, citat de NewsIn.

[quote=Traian Badulescu, ANAT]Estimam ca cel mai mult va creste turismul extern, datorita libertatii de miscare castigate de romani odata cu aderarea la Uniunea Europeana[/quote]
In prima parte a anului 2007, vor continua sa se vanda foarte bine pachetele turistice pentru statiuni montane, atat in tara, cat si in strainatate, in special pentru statiunile de schi, a mai spus Badulescu, care a apreciat ca anul acesta toate sectoarele turismului romanesc vor inregistra cresteri ale afacerilor, intre 10 si 20%.

„Totusi, estimam ca cel mai mult va creste turismul extern, datorita libertatii de miscare castigate de romani odata cu aderarea la Uniunea Europeana. Pe acest segment, estimam o crestere de circa 30%”, a adaugat oficialul ANAT.