Turism

Somon, mousse sau fructe confiate. Vezi noile meniuri de la bordul Tarom

27 Jun, 15:07 • Redactia DailyBusiness
Compania Tarom schimba de la 1 iulie meniurile oferite la bordul aeronavelor sale. Noile servicii de catering iau in calcul atat destinatia, cat si timpul petrecut la bord.
Somon, mousse sau fructe confiate. Vezi noile meniuri de la bordul Tarom

Pasagerii clasei
Economic pe cursele interne Tarom, vor beneficia, in functie de ora
si destinatie, de noul concept Deli bag cu sandwich si desert. 

Pe zborurile 
domestice  cu decolare la primele ore ale diminetii
de pe escale interne catre Bucuresti vor fi oferite meniuri tip mic
dejun – patiserie fina si variata, precum si fructe confiate la clasa
Business. Aceste rute sunt: Timisoara – Bucuresti, Iasi – Bucuresti,
Baia Mare – Bucuresti, Oradea – Bucuresti, Suceava – Bucuresti, Sibiu
– Bucuresti, Cluj – Bucuresti.

Serviciile de
catering vor fi schimbate si pe cursele externe la clasa Business,
astfel meniurile pe baza de vita au fost inlocuite cu cele pe baza de
somon.

Astfel  meniul
principal are la baza somon, curcan sau pui cu diferite garnituri din
legume, orez sau paste. La acesta se adauga o gama variata de salate
si branzeturi.

Deserturile meniului
de la clasa Business sunt variate si pot consta in tarta de fructe,
chec, mousse sau prajitura de branza. La clasa Economic, pe
cursele mai lungi de doua ore, meniurile au la baza preparate din
piept de pui, combinate cu legume, cartofi la cuptor, orez, iar ca
desert, platoul contine o briosa, ciocolata sau fructe.

Pentru clasa
Economic, pe cursele externe, cu durata de zbor de pana la doua
ore se introduce conceptul Deli bag cu sandwich si desert. O
alta noutate consta in introducerea
vinului sec pentru pasagerii clasei Economic, acestia putand opta
pentru un pahar de vin sec sau demisec.

Compania Tarom reaminteste pasagerilor
sai ca ofera la cerere si meniuri speciale, care pot fi comandate de
catre acestia, in momentul in care isi realizeaza rezervarile pe
zborurile Tarom. Se poate opta pentru: meniu vegetarian, meniu
lacto-vegetarian, meniu raw vegetarian (care include legume
proaspete), meniu constand doar in fructe, meniu de post, meniu fara
sare si meniu care respecta rigorile regimului alimentar al
persoanelor care au diabet. Pot fi comandate meniuri pentru bebelusi
si meniuri pentru copii.

Serviciile de catering oferite includ
si optiunea pentru meniuri specifice unor zone geografice si
culturale, cum ar fi meniu hindus, musulman sau cuser.

Compania Nationala de Transporturi
Aeriene Romane Tarom a fost infiintata in 1954. In prezent, compania are zboruri
in 42 destinatii din care 9 sunt interne.

Tarom isi desfasoara activitatea sub
autoritatea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii. Din
iunie 2010 este membra a Aliantei SkyTeam, din 1993 membra a
Asociatiei Internationale a Transportatorilor Aerieni (IATA) iar din
2000 este membra a Asociatiei Companiilor Aeriene Europene (AEA).

Tarom a inregistrat pierderi de 66 milioane de lei in primele patru luni, cu 30 milioane de lei mai putin fata de rezultatul negativ estimat in planul de management.

Citeste si Noul director executiv Tarom: Nu exista
nicio sansa de rentabilizare a companiei in acest an