- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Sosirile in structurile de primire turistica au crescut cu 3,8% la 9 luni

04 Nov, 11:11 • Redactia DailyBusiness
Sosirile in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au crescut in primele 9 luni ale acestui an cu 3,8%, la peste 5,5 mil. turisti, fata de aceeasi perioada a anului trecut, informeaza Institutul National de Statistica (INS).
Sosirile in structurile de primire turistica au crescut cu 3,8% la 9 luni

Sosirile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat in perioada amintita 79% din numarul total de sosiri.

Sosirile in hoteluri detin in primele 9 luni o pondere de 73,7% din totalul sosirilor in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare.

In luna septembrie, sosirile in structurile de primire turistica au inregistrat o crestere cu 7,1%, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, la 667.800 de turisti.

Sosirile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat in luna septembrie 77,3% din numarul total de sosiri, in timp ce strainii au reprezentat 22,7%, ponderi aproximativ egale cu cele din septembrie 2007.

Sosirile in hoteluri detin in luna septembrie 2008 o pondere de 75,8% din totalul sosirilor in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare.

Innoptarile inregistrate in structurile de primire turistica in luna septembrie 2008 au insumat peste 2 milioane de turisti, in crestere cu 6,7% fata de cele din luna septembrie 2007.

Innoptarile turistilor romani au reprezentat, in luna septembrie, 83,1% din numarul total de innoptari, restul fiind reprezentat de turistii straini.