- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Studiu: Hotelurile din Timisoara, mai apreciate decat cele din Bucuresti

22 Feb, 12:39 • Redactia DailyBusiness
Hotelurile din Timisoara au cel mai bun raport pret-servicii din Romania, clasandu-se pe primul loc intr-un top al marilor orase romanesti dupa calitatea serviciilor hoteliere, realizat de site-ul de rezervari online hotel.info.
Studiu: Hotelurile din Timisoara, mai apreciate decat cele din Bucuresti

Serviciile hoteliere din Timisoara au fost evaluate de oaspetii care au rezervat o noapte de cazare in acestea cu 8,35, cel mai bun raport pret-servicii din Romania. Orasul trandafirilor si al parcurilor s-a clasat astfel in top, in fata Sibiului, capitala culturala a Europei 2007.

Capitala Bucuresti se claseaza pe locul al treilea.

Cam nemultumiti de raportul dintre serviciile oferite si pretul solicitat s-au aratat oaspetii hotelieri din Brasov, potrivit realizatorului studiului. Orasul denumit Salzburg al Transilvaniei nu a reusit sa se claseze printre primele trei orase cele mai bune cu 7,29 de puncte.

Hotel.info a realizat si un top al metropolelor din intreaga lume, in functie de raportul calitate-pret oferit de hoteluri.
[img=1202]sursa: hotel.info[/img]
Serviciile hoteliere de 2 pana la 5 stele ale capitalei vietnameze Hanoi se afla in fruntea clasamentului in comparatie cu metropolele din intreaga lume cu o evaluare pret-servicii de 7,85. Per ansamblu, in jumatatea superioara a tabelului sunt reprezentate in special capitalele est-europene. Tallinn, capitala culturala estona 2011, se claseaza pe al patrulea loc cu un total de 7,68 de puncte.

Bucuresti a obtinut o evaluare pret-servicii de 7,33 de puncte. In comparatie nationala, oaspetii care au rezervat o noapte de cazare au votat serviciile hoteliere ale orasului cu cea mai mare populatie din Romania pe cel de-al treilea loc, iar in Top 20 international votul a fost insa suficient pentru ca acesta sa castige un loc bun central.

Dimpotriva, capitala eterna Roma, precum si Moscova au ratat incadrarea in ranking-ul actual.

Studiul hotel.info s-a realizat pe baza evaluarilor oaspetilor hotelieri a hotelului la care au facut rezervari dupa plecarea lor, pe baza unui sistem cu puncte (0 pana la 10).

Pe langa criteriile precum calitatea camerei si amabilitatea personalului, s-a putut evalua aici, printre altele, si raportul pret-servicii. In total hotel.info dispune de peste un milion de evaluari ale hotelurilor.