- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Studiu: Turistii straini ar putea reveni in 2011, dupa ce ne-au \”ocolit\” doi ani

05 Oct, 10:59 • Redactia DailyBusiness
Ultimul trimestru al acestui an ar putea aduce o usoara revenire a numarului de sosiri ale turistilor straini in Romania, urmata de o crestere mai accelerata, de pana la 7,2% pe intreg anul 2011, se arata in studiul Business Monitor International, publicat de companiesandmarkets.com.
Studiu: Turistii straini ar putea reveni in 2011, dupa ce ne-au \ocolit\ doi ani

Asteptarile optimiste se bazeaza pe relansarea economica din zonele care formeaza piata pentru Romania, in special zona euro si Ungaria.

Turismul romanesc a avut un an 2009 foarte slab, cu o scadere de 14% a numarului de vizitatori straini, dupa doi ani cu performante foarte bune, se mentioneaza in studiul citat.

Sosirile din Uniunea Europeana au cumulat 63% din totalul pe anul trecut. Datele pentru primele 5 luni din 2010 indica o continuare a declinului, numarul de cazari ale turistilor straini coborand cu 3,5% comparativ cu perioada similara din 2009.

In ce priveste plecarile turistilor romani in strainatate, primele 5 luni ale acestui an au adus de asemenea o scadere, dar intr-un ritm mai slab decat in 2009, cand declinul a fost de 11%.

Numarul total de cazari ale turistilor prezenti in Romania (autohtoni si straini) a scazut cu aproape 3% in perioada ianuarie-mai 2010. Turistii straini au reprezentat, in acest interval de timp, 21% din total. Aceasta dupa ce pe durata lui 2009, scaderea totala a fost de 16%.