- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Studiul de fezabilitate pentru aeroportul din sudul Capitalei, amanat pentru 2009

12 Nov, 13:14 • Redactia DailyBusiness
Studiul de fezabilitate pentru aeroportul ce urmeaza a fi construit in sudul Bucurestiului a fost amanat pentru 2009, din lipsa fondurilor, a declarat miercuri Daniel Achim, director Aeroporturi si Trafic Aerian, in cadrul Ministerului Transporturilor.
Studiul de fezabilitate pentru aeroportul din sudul Capitalei, amanat pentru 2009

Studiul ar fi trebuit sa inceapa in vara acestui an.

Guvernul a aprobat construirea noului aeroport din zona municipiului Bucuresti printr-o hotarare adoptata in luna august. Noul aeroport ar putea fi construit spre Adunatii Copaceni, la aproximativ 2 kilometri de soseaua de centura, potrivit unei declaratii din iunie a ministrului Transporturilor, Ludovic Orban.

Municipiul Bucuresti este deservit, in prezent, de doua aeroporturi internationale, respectiv Henri Coanda si Aurel Vlaicu, ambele clasificate ca fiind de interes national si avand ca actionar majoritar statul roman, reprezentat de Ministerul Transporturilor.

In 2007, traficul de pasageri inregistrat a fost de 4.037.683 persoane pe Aeroportul Henri Coanda, in crestere cu 41% fata de anul precedent si 968.084 persoane pe Aeroportul Bucuresti Baneasa, in crestere cu 43% fata de 2006.