- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Studiul pentru dezvoltarea Aeroportului Sibiu va fi finalizat in noiembrie

17 Jun, 15:25 • Redactia DailyBusiness
Studiul privind strategia de dezvoltare a Aeroportului din Sibiu va fi realizat pana la inceputul lunii noiembrie 2008 de firma germana Symbios AG, care a castigat licitatia organizata de Consiliul Judetean Sibiu la inceputul lunii iunie.
Studiul pentru dezvoltarea Aeroportului Sibiu va fi finalizat in noiembrie

„Contractul va fi semnat in 27 iunie si valoareaza 115.000 euro. Termenul de finalizare este de 4 luni din acel moment”, a declarat Martin Bottesch, presedintele CJ Sibiu.

„La finalul acestui interval vom avea o strategie de dezvoltare si vom vedea exact ceea ce trebuie sa facem pentru ca aeroportul sa devina rentabil intr-un timp cat mai scurt”, a adaugat Bottesch.

Studiul realizat de firma germana va analiza posibilitatile de eficientizare a managementului Aeroportului Sibiu, prezentand avantajele si riscurile fiecarei posibilitati si momentul oportun de a trece la o alta forma de organizare a operatorului aeroportuar.

„In functie de management, perioada in care Aeroportul poate sa lucreze pe profit poate sa fie de 10 ani, sau mai scurta, de 6-7 ani”, a mai spus Bottesch.

El a mentionat ca este posibil potrivit studiului, cea mai eficienta solutie ar putea fi privatizarea.

In ultimii ani, Aeroportul Sibiu a intrat intr-un proces de modernizare, valoarea totala a investitiilor depasind 73 milioane euro. Banii au fost directionati catre refacerea si marirea pistei, precum si realizarea unui nou terminal. Lucrarile urmeaza sa fie finalizate la inceputul lunii iulie.

Conform datelor oferite de CJ, numarul persoanelor care au tranzitat Aeroportul aproape s-a dublat in 2007 fata de anii precedenti, pana la aproximativ 150.000.

La licitatia pentru realizarea studiului au participat 6 firme din Romania, Austria, Franta, Germania si Grecia.