Turism

Targul de Turism: Ce oferte pun la bataie agentiile (FOTO)

15 Mar, 15:34 • valentin..nicolae
Peste 200 de jucatori din industria turismului s-au adunat la cea de 27-a editie a Targului de Turism al Romaniei, care se desfasoara in perioada 15-18 martie la Bucuresti, cu scopul de a-si prezenta ofertele pentru sezonul estival.
Targul de Turism: Ce oferte pun la bataie agentiile (FOTO)

Astfel, timp de patru zile agentiile de turism si tour-operatorii, hotelurile, pensiunile, agentiile de asigurari, organizatorii de congrese si turism de afaceri, organizatiile patronale si asociatiile profesionale din industrie isi vor promova in acelasi loc pachetele si programele turistice pentru sezonul de vara.

Ce gasim la targ? Oferte de turism pentru sezonul estival, atat in Romania, cat si in strainatate (Grecia, Turcia, Egipt, Bulgaria, Spania, Portugalia, Croatia, Muntenegru, Ungaria, Austria, Chile, Brazilia, Tunisia, Cuba, etc): turism cultural, rural si de business, turism de tratament, destinatii exotice, croaziere, turism de aventura, etc.

Atmosfera a devenit aproape sufocanta dupa primele ore de la deschidere, unele dintre cele 6 pavilioane expozitionale dovedindu-se destul de dificil de parcurs.

In linie cu traditia, agentiile propun si in acest an reduceri pentru pachetele achizitionate pe perioada targului – de la 5% la 30%. Procentul variaza in functie de destinatie si unitatea de cazare aleasa.

Avantajul pentru cei interesati de achizitionarea unei vacante de vara consta in cumularea reducerilor de early-booking cu cele aplicate pe perioada targului.

De exemplu, daca oferta are deja o reducere de 30% prin early-booking, iar operatorul mai aplica un discount de 5% pe perioada targului, practic in final beneficiati de 35% reducere per pachet.

„Unele hoteluri mai au inca reduceri early-booking. La acestea se adauga reducerile de pe perioada targului”, a spus reprezentantul unei agentii de turism.


In ceea ce priveste destinatiile, potrivit agentiilor, cererea nu s-a modificat, romanii preferand in continuare litoralul romanesc, bulgaresc, turcesc, grec si croat.

Targul este organizat de Ministerul Turismului in parteneriat cu ANAT – Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania, FPTR – Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc, ANTREC – Asociatia Nationala de Turism Rural Ecologic si Cultural si OPTBR – Organizatia Patronala a Turismului Balnear din Romania.

Aceasta organizare comuna marcheaza sfarsitul unui vechi conflict intre MDRT si ANAT. Practic din 2010, cand MDRT a avut divergente cu reprezentantii agentiilor de turism, cele doua entitati au organizat separat targurile de profil.

Programul de vizitare al expozitiei este: 15 – 17 martie 2012 intre orele 10.00 – 18.00; 18 martie 2012 intre orele 10.00 – 16.00.