Turism

Tarifele de calatorie vor creste cu aproape 5% la nivel mondial in 2007

08 Feb, 15:35 • Redactia DailyBusiness
Tarifele de calatorie la nivel global pentru serviciile aeriene, de cazare in hoteluri si de inchiriere a masinilor, vor creste anul acesta cu 4,5%, adica in medie cu 46 de dolari, conform estimarilor American Express Global Business Travel Forecast.
Tarifele de calatorie vor creste cu aproape 5% la nivel mondial in 2007

Evolutia va avea loc pe fondul cresterii cererii pentru servicile de turism de afaceri si din cauza cresterii costurilor de functionare.

Desi operatorii low-cost isi fac simtita tot mai mult prezenta pe pietele dezvoltate, tarifele liniilor aeriene vor continua sa creasca cu 3% pana la 5% pentru zborurile scurte si cu 3% pana la 7% pentru zborurile lungi, folosite mai ales pentru calatoriile de afaceri.

„Necesitatea introducerii unui control mai rigid si a folosirii unei tehnologii de management mai sofisticate vor determina cresteri ale tarifelor de calatorie”, considera Mike Streit, vicepresidente al American Express Business Travel. Alta cauza a cresterii tarifelor este evolutia costurilor pentru combustibil.

Consolidarea companiilor aeriene low-cost a determinat deja o mobilitate mai mare a populatiei si o crestere a cererii, in special pentru zborurile intercontinentale.

Tarifele hoteliere vor creste si ele cu 3% pana la 8% anul acesta, pe fondul cresterii cererii de cazare. Cea mai mare evolutie de preturi va avea loc in Asia si in Australia, unde ritmul de crestere ar putea ajunge mai mare de 10%. Si in Europa aceste tarife vor creste cu 6% pana la 11%.

Serviciile de inchirieri de masini vor avea preturi cu 5% pana la 18% mai mari in SUA in timp ce in Europa cresterea va fi mai moderata, pana la 3%.

„Turismul de afaceri va fi principala cauza a cresterii afacerilor aeriene si hoteliere in 2007”, a mai spus Mike Streit.