Turism

Tarom este criticat de tour operatorii germani

20 Oct, 15:00 • Redactia DailyBusiness
''Tarom este unul dintre cele mai mari obstacole in calea dezvoltarii turismului romanesc''.
Tarom este criticat de tour operatorii germani

Aceasta este declaratia lui Wielfried Hilderbrand, expertul in turism al programului german de promovare economica in Romania GTZ/IBD, prezent vineri la Targul International de Turism 2006, ce se desfasoara intre 19 si 22 octombrie la Complexul Expozitional Romexpo.

„La Tarom este o mare problemã cu rezervãrile de grup precum ºi cu faptul cã aceastã companie nu oferã reduceri pentru tour operatorii care vor sã aducã în România jurnaliºti de turism, precum ºi profesioniºti din strãinãtate, în scopul promovãrii turismului românesc”, a declarat Hilderbrand, citat de NewsIn.

Oficialul german a facut referire la un studiu recent, efectuat in randul tour operatorilor germani, care arata ca una din problemele mari ale turismului romanesc este legata de operatorul de stat Tarom. Hilderbrand a dat exemplul biroului romanesc de turism de la Berlin, care aduce gratuit jurnalisti straini in Romania prin intermediul companiei aeriene ungare Malev, si nu prin intermediul Tarom.

Hilderbrant a mai precizat ca o alta piedica in dezvoltarea turismului romanesc este faptul ca Romania nu a adoptat inca acordul Open-Sky, ce ar permite o deschidere a pietei pentru companiile aeriene low-cost. ”Dupa adoptarea acestui acord de catre Ungaria, numarul de turisti straini care au venit in aceasta tara a crescut cu 20%”, a dat ca exemplu reprezentantul GTZ/IBD.

Studiul a fost efectuat cu participarea a 134 de tour operatori germani care au raspuns la 28 de intrebari legate de Romania ca destinatie turistica.

Proiectul GTZ/IBD a fost initiat de guvernul german pentru promovarea unor standarde de dezvoltare economica in Romania, inclusiv in domeniul turismului.