- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Top 10 cele mai bune hoteluri din lume. Unde sunt situate și cât costă o noapte de cazare

23 Sep, 18:02 • Cornel Ghimeșan
A fost întocmită o listă a celor mai bune hoteluri din lume. Așadar, 50 de hoteluri au fost etichetate ca fiind cele mai bune, conform organizației 50 Best.
Top 10 cele mai bune hoteluri din lume. Unde sunt situate și cât costă o noapte de cazare

Top 10 cele mai bune hoteluri din lume. Passalacqua, o vilă construită în secolul al XVIII-lea, situată pe malul lacului Como din Italia, e considerată a fi cel mai bun hotel din lume. Aceasta e părerea organizației 50 Best, care a anunțat recent rezultatele „The World’s 50 Best Hotels”.

Citește și Premierul Ciolacu, despre împrumutul cu 158% dobândă! „Am supraviețuit! Nu vor crește nici prețurile, nici dobânzile”

Vorbim despre fosta locuință a compozitorului Vincenzo Bellini. Pentru o noapte de cazare acolo turiștii sunt nevoiți să scoată din buzunar suma de 1.300 de dolari pe noapte.

Top 10 cele mai bune hoteluri din lume

Clasamentul a fost făcut pe baza nominalizărilor a 580 de votanți anonimi. Sunt incluși inclusiv jurnaliști de turism, hotelieri și călători amatori de lux din toată lumea.

1. Passalacqua, Moltrasio, Italia

Passalacqua e un loc unic de pe Lacul Como din Italia. Are 24 de camere, restaurant, saună, spa, room service și s-a deschis în iunie 2022. Fiecare cameră are aer condiționat, dulap, aparat de cafea, minibar, tv, baie, seif și, desigur, o priveliște care îți taie respirația.

Preț: Pentru o noapte, în funcție de perioadă, o cameră costă între 14.000 – 30.000 de lei, potrivit Booking.

2. Rosewood Hong Kong, Hong Kong

E situat în Hong Kong și oferă cazare cu un centru de fitness, parcare privată, un restaurant și un bar. Hotelul are 5 stele și oferă room service, WiFi gratuit, piscină în aer liber. Cei cazați pot savura mic dejun continental, englezesc sau american.

Preț: Prețurile pe noapte pornesc de la 5.000 de lei.

Citește și Salariaţii bărbaţi, mai bine plătiţi decât femeile şi în 2022. Femeile au fost dominante în sănătate şi educaţie

3. Four Seasons Bangkok at Chao Phraya River, Thailanda

La un minut de mers pe jos de gara Ratchadamri Skytrain, Hotelul Anantara Siam Bangkok este un strop de lux thailandez în oraș. Hotelul are un centru spa, o piscină în aer liber și parcare gratuită. Hotelul deține 9 restaurante și lounge-uri, cu preparate de toate felurile, inclusiv din bucătăria italiană și japoneză.

Preț: Prețurile pornesc de la 1.300 de lei pentru o noapte de cazare.

Care sunt celelalte hoteluri de pe lista celor mai bune

4. The Upper House, Hong Kong

5. Aman Tokyo, Japonia

6. La Mamounia, Marrakech, Maroc

7. Soneva Fushi, Maldive

8. One&Only Mandarina, Puerto Vallarta, Mexic

9. Four Seasons Firenze, Florenţa, Italia

10. Mandarin Oriental Bangkok, Thailanda

Cei care au votat pentru acest top sunt împărțiți în nouă regiuni din toată lumea. Ei au ales cele mai bune hoteluri în care au stat în ultimii ani, în ordinea preferințelor. Voturile sunt limitate la trei proprietăţi din cadrul aceluiaşi grup hotelier.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult