- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Top 10 mini vacante de toamna (GALERIE FOTO)

19 Sep, 14:00 • cristina.mihai
Agentiile de turism si-au imbracat site-urile cu o suita de oferte promotionale de toamna, incluzand tarife cu discount pentru city-break-uri. DailyBusiness.ro a selectat cele mai atragatoare 10 oferte pentru mini-vacante in orase pe perioada toamnei, tinand cont de gradul de atractivtate al orasului si de pret.
Top 10 mini vacante de toamna (GALERIE FOTO)

Bangkok

. Un pachet cu cazare 4 nopti, mic dejun si bilet de avion inclus porneste, in functie de unitatea hoteliera aleasa, de la circa 580 de euro de persoana.

Principalele atractii turistice din capitala Thailandei sunt templele, printre care Wat Phra Kaew si Wat Yannawa, acesta din urma fiind construit in forma de barca.

In oras se pot face si croaziere pe raul Choe Phraya, intr-o zona numita „Venetia Bangkok-ului”, ca urmare a numarul mare de canale cu apa.

Orasul atrage peste 10 milioane de vizitatori anual.

Venetia. Cei care iubesc apa pot alege Venetia pentru o mini vacanta de toamna, ofertele agentiilor de turism cuprinzand si pachete turistice de 300 de euro de persoana cu cazare 3 nopti, transport cu avionul si mic dejun incluse in pret.

Cele mai cunoscute obiective turistice ale orasului sunt piata si basilica San Marco, insa orasul indragostitilor este per total o bijuterie arhitecturala, iar in perioadele mai putin aglomerate turistic poate fi o adevarata oaza de liniste. Cititi aici un reportaj DailyBusiness.ro din perioada Carnavalului, in care puteti afla mai multe despre oras.

St. Petersburg ar putea fi o alta optiune demna de luat in calcul pentru o mini vacanta. Pretul unui pachet turistic cu 4 nopti de cazare, mic dejun si transport cu avionul inclus porneste de la circa 460 euro de persoana.

La Sankt Petersburg, denumit si orasul palatelor, se poate vizita un numar impresionant de palate, printre care si castelul Sfantul Mihail, dar si Palatul de Iarna, fosta resedinta de iarna a tarilor rusi, actualmente Muzeul Hermitage.

Un alt obiectiv important din oras este Fortareata Sfintii Petru si Pavel, unde erau inchisi detinutii politici.
[gallery:166]
Amsterdam. Un pachet turistic cu 3 nopti de cazare si transport cu avionul inclus costa aproape de 300 de euro de persoana.

Desi Amsterdamul este perceput mai putin ca o destinatie culturala, galeriile de arta acopera aproape un intreg cartier in oras, Cartierul Oglinzilor.

Paris. Un pachet turistic cu cazare 3 nopti costa aproape 340 euro de persoana. Pe langa Louvru, in Paris mai sunt de vizitat si Muzeul Parfumului, muzeul Orsay, centrul Pompidou sau muzeul Picasso.

Pe langa celebrul Turn Eiffel, in Paris mai exista o suita de monumente si cladiri celebre, cum ar fi catedrala Notre Dame, universitatea Sorbona sau cladirea Samaritaine, cu galerii comerciale de la inceputul secolului XX.

Bruxelles. Un pachet turistic cu cazare 3 nopti in oras incepe de la peste 280 euro de persoana.

Parlamentul European, Palatul Justitiei, Palatul Regal sau Serele Regale sunt doar cateva dintre obiectivele turistice ale orasului. In Bruxelles puteti vizita si Cartierul Anticarilor, le sablon sau basilica de la Koekelberg, a cincea ca marime din lume.

Nisa. Cu 380 euro poti sta 3 nopti in Nisa. Pachetele agentiilor au incluse in acest tarif si biletul de avion.

Nisa, capitala Coastei de azur, cuprinde si o serie de muzee, cum ar fi muzeul Matisse, cel de arte sau palatul-muzeu Massena. Aici pot fi vizitate si ruinele orasului roman Cimeneleum sau gradina botanica Phoenix, unde se afla cea mai mare sera din Europa.

Bologna. Una dintre cele mai ieftine destinatii in pachetele de minivacante de week-end, cu preturi de pornire de la120 euro pentru 3 nopti de cazare cu transport inclus.

Bologna are un centru istoric imens, amenajat ca zona pietonala, iar arhitectura orasului cuprinde atat monumente medievale si renascentiste, cat si baroce.

Praga Pachetele turistice costa in jur de 200 euro cu cazare 3 nopti si transport cu avionul inclus.

Capitala Cehiei este unul dintre cele mai vizitate orase europene, iar obiectivele turistice din oras sunt pe masura, de la castelul Praga si piata orasului vechi, la ceasul astronomic sau vechiul cartier evreiesc Josefov.

Varsovia Doua nopti de cazare si transport cu avionul costa sub 200 euro de persoana.

Palatele sunt in topul obiectivelor din Varsovia, iar unele dintre cele mai importante obiective sunt Palatul de Cultura, Palatul Lazienki si Palatul Wilanow.