Turism

Topul destinatiilor exotice preferate de romani iarna

25 Oct, 01:05 • Redactia DailyBusiness
Din ce în ce mai mulți români aleg destinațiile exotice, calde, pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Ultima etapă a reducerilor early booking este până pe 31 octombrie.
Topul destinatiilor exotice preferate de romani iarna

Potrivit consultanților în turism ai touroperatorului Alltur, destinațiile exotice sunt din ce în ce mai solicitate de către români pentru sezonul de iarnă, inclusiv pentru perioada sărbătorilor.
Cele mai căutate regiuni sunt Caraibe, Extremul Orient și Oceanul Indian.

„Pentru destinațiile exotice, pentru Crăciun și Revelion, pachetele trebuie cumpărate până la sfârșitul lunii noiembrie, altfel riști să nu mai găsești locuri, decât la tarife foarte mari. În ultimii ani, agenția noastră a avut în alocație, adică locuri pe cursele aeriene cumpărate în avans și garantate, doar pentru Revelion, între 100 și 150 locuri pe diverse destinații exotice și nu s-a întâmplat să rămânem cu ele nevândute”, declară Liviu Cîrstea, directorul general Alltur.

Iată care este, din punct de vedere al specialiștilor Alltur, topul destinațiilor exotice alese de români în sezonul de iarnă:

1.Extremul Orient: Thailanda (Krabi, Phuket, Khao Lak și Bangkok), Malaezia (Langkawi și Kuala Lumpur) și Indonezia (Bali)

2. Caraibe: Republica Dominicană (Punta Cana), Mexic (Cancun și Riviera Maya), Cuba (Varadero și Havana)

3.Oceanul Indian: Maldive și Mauritius, iar mai nou, Zanzibar.
Aceste destinații sunt căutate pentru plajelele de calitate, pentru peisajele extraordinare și apa cristalină, pentru facilitățile oferite de hotelieri și nu în ultimul rând pentru a te „rupe” efectiv de cotidian.

La ora actuală, foarte mulți români aleg destinații exotice în perioada sărbătorilor de iarnă.
Fie că sunt persoane care merg la resorturi de lux (și aici vorbim mai mult de persoane cu vârste între 45 și 55 de ani, dar nu numai, care merg cu întreaga familie), fie că sunt persoane între 35 și 45 de ani, care își doresc pe lângă plajă și puțină aventură sau vizitarea unor obiective turistice, fie că vorbim de tineri între 30 și 35 de ani, care merg mai mult pentru distracție și plajă, fiecare trebuie să scoată din buzunar cel puțin 1.500 – 2.000 de euro, dar sumele ajung și la 4000 – 5000 de euro de persoană.

Alltur a avut avut și clienți care au plătit peste 22.000 de euro / familie de 2 adulți + 2 copii pentru un pachet de 2 săptămâni în Maldive, la un resort de 6*.
Tarifele includ cazarea cu regimul de masă, diferit de la o destinație la alta, transportul cu avionul, taxele de aeroport, precum și transferurile la hoteluri. La unele hoteluri este inclusă și cina festivă de Revelion.

Zona Caraibelor și Mexicul au în general oferte în sistem all inclusive, în timp ce destinațiile din Asia oferă micul dejun, aici fiind de mare interes luarea cinei în afara hotelului, tarifele fiind accesibile iar oferta foarte variată și totodată foarte interesantă. În Oceanul Indian se oferă atât mic dejun, cât și demipensiune, pensiune completă sau chiar all inclusive.

Pentru perioada Sărbătorilor de iarnă rezervările încep să se facă încă din vară (iulie-august), de către cei care vor să se asigure că prind cele mai mari reduceri, atât la avion, cât și la cazare, dar cele mai multe rezervări se înregistrează în octombrie și noiembrie, când turiștii sunt setați mai mult pentru a-și organiza sărbătorile.

De obicei există reduceri early booking, care scad pe măsură ce ne apropiem de data plecării, iar în luna decembrie, dacă mai sunt locuri, pot apărea chiar și oferte last minute.

Iată câteva variante de tarife pentru destinații exotice, în perioada Revelionului:

Thailanda – de la 1.530 euro/sejur 11 nopți – mic dejun

Singapore – Malaezia – de la 2.125 euro/sejur 11 nopți – mic dejun

Singapore – Indonezia – de la 1.900 euro/sejur 11 nopți – mic dejun

Vietnam – de la 1.920 euro/sejur 11 nopți – mic dejun

Maldive – de la 1.960 euro/sejur 7 nopți – demipensiune

Mauritius – de la 1.950 euro/sejur 7 nopți – demipensiune

Cuba – de la 1.795 euro/sejur 7 nopți – all inclusive
Mexic – de la 1.975 euro/sejur 7 nopți – all inclusive

Există și reduceri early booking. De exemplu, pana la 30 septembrie Alltur a avut o reducere de 200 euro/persoană, iar până la 31 octombrie reducerea este de 150 euro/persoană.