- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Trafic aerian global in crestere la inceput de 2011

10 Mar, 13:29 • Redactia DailyBusiness
Traficul aerian global a crescut in luna ianuarie cu 7.1% fata de perioada similara a anului precedent, in timp ce operatorul aerian national Tarom a raportat o crestere de 22,7% a numarului de pasageri, conform statisticilor compilate de agentia de turism online eSky.
Trafic aerian global in crestere la inceput de 2011

Potrivit publicatiei Anna.aero, traficul de pasageri al companiilor aeriane Turkish Airlines si Austrian Airlines a crescut in ianuarie 2011 cu 15.8%, respectiv cu 15.3%, fata de prima luna a anului 2010, in timp ce British Airways si Iberia au inregistrat scaderi de 5.6%, respectiv de 4.2%.

In ultima luna a anului trecut, IATA (International Air Transport Association) estima ca industria aeriana va inregistra in 2011 un profit net de 9.1 miliarde de dolari, insa in martie organizatia urmeaza sa-si revizuiasca previziunile financiare.

Conform statisticilor eSky.ro, printre companiile aeriene care au vandut cele mai multe bilete de avion in primele doua luni ale anului 2011 se numara: Tarom, Air Berlin, Wizz Air, Alitalia, Austrian Airlines.

Ca destinatii, cele mai cautate zboruri din Romania, la inceput de 2011, au fost Barcelona, Madrid si Roma.

eSky Romania, membra a grupului european eSky, s-a lansat pe piata autohtona de turism in noiembrie 2009, oferind clientilor un sistem de rezervari pentru bilete de avion si servicii de calatorie.

In 2011, eSky.ro se va extinde pe plan local, prin introducerea de servicii noi: rezervari hoteliere, asigurari de calatorie si pachete de vacanta integrate.

Printre competitorii locali se numara paravion.ro si vola.ro.