- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Traficul aerian global franeaza: Crestere de 8% in noiembrie

03 Jan, 15:05 • Redactia DailyBusiness
Traficul aerian de pasageri a crescut in luna noiembrie cu 8,2% fata de aceeasi perioada din 2009, in timp ce transportul de marfa a avansat cu 5,4%, potrivit datelor Asociatiei Internationale de Transport Aerian (IATA).
Traficul aerian global franeaza: Crestere de 8% in noiembrie

In octombrie, datele IATA indicau un avans de 10% a traficului de pasageri fata de acelasi interval din 2009, si o crestere de 14,5% pentru transportul de marfa.

Gradul de ocupare pe segmentul pasageri a fost, in medie, de 75,6% in noiembrie, in timp ce pe segmentul transport de marfa a fost de 55,2%.

In Europa, cresterea traficului de pasageri a fost 7,3%, fata de 9,4% in octombrie. In termeni absoluti, traficul a scazut cu 1,7% in noiembrie fata de octombrie.

Incetinirea din 2010 se datoreaza partial cresterii mari inregistrate in ultimul trimestru din 2009. In termeni absoluti, traficul de pasageri a scazut cu 0,8% in noiembrie fata de octombrie, iar cel de marfa cu 1,1% in acelasi interval.

Incetinirea cresterii nu este neaparat un semnal negativ, potrivit IATA. In ciuda scaderii din noiembrie, rata anuala de crestere este de 5-6%, in line cu trendul istoric al industriei.