- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Traficul aerian global si-a incetinit cresterea din cauza evenimentelor din lumea araba

29 Mar, 14:07 • Redactia DailyBusiness
Traficul aerian de pasageri a crescut cu 6% in luna februarie, fata de aceeasi perioada a anului anterior, o evolutie incetinita fata de avansul de 8,4% din ianuarie, in timp ce transportul de marfa a crescut cu doar 2,3%, potrivit datelor publicate de International Air Transport Association (IATA).
Traficul aerian global si-a incetinit cresterea din cauza evenimentelor din lumea araba

Estimarile IATA arata ca evenimentele din lumea araba au determinat o scadere de 1% a traficului de pasageri la nivel international.

De asemenea, evolutia transportului de marfa, respectiv incetinirea cresterii de la 8,7% in ianuarie la 2,3% in februarie, a fost determinata, printre altele, de inchiderea fabricilor din China cu ocazia sarbatoririi Noului An Chinezesc in prima parte a lunii februarie.

„Tragicul cutremur din Japonia va determina scaderea cererii si in martie”, a declarat Giovanni Bisignani, CEO-ul IATA.

In februarie, gradul mediu de ocupare pe segmentul pasageri a stagnat la 73%, in timp ce pe segmentul transport de marfa a scazut cu 4 puncte procentuale fata de perioada de varf din mai 2010 pana la 51,6%.

In Europa, traficul de pasageri a crescut cu 7,4% fata de februarie 2010.

In acelasi timp, companiile din Statele Unite au raportat in februarie o crestere de 6,7% a traficului de pasageri, cu un grad de ocupare de 71,7% , sub 82,2% cat a raportat pe intreg anul trecut.

Operatorii din Orientul Mijlociu au raportat un grad de ocupare de 72% .