- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Traficul de vara pe aeroportul Baneasa a crescut cu 30%

07 Aug, 13:57 • Redactia DailyBusiness
Aeroportul Baneasa a avut in lunile iunie si iulie un trafic cu 30% mai mare fata de perioada similara din 2007, a declarat Stefan Mladin, directorul general al aeroportului.
Traficul de vara pe aeroportul Baneasa a crescut cu 30%

Destinatiile cele mai solicitate in aceasta perioada au fost Tunisia, Palma de Mallorca, Turcia si Italia.

Potrivit planului strategic de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare, in prima faza se va continua extinderea platformei pentru parcarea aeronavelor mari, respectiv cu 5.000 de metri patrati si un sistem propriu de incinerare a deseurilor, informeaza NewsIn.

In primele patru luni din 2008, Aeroportul International Aurel Vlaicu (Baneasa) a inregistrat o cifra de afaceri de 5 milioane de euro, in crestere cu circa 66% fata de aceeasi perioada din 2007.

In aceeasi perioada, numarul celor care au tranzitat aeroportul s-a ridicat la 350.000, mai mult cu circa 8% decat perioada similara din 2007, cand numarul pasagerilor a fost de 323.000.

Pana la sfarsitul anului, reprezentantii aeroportului estimeaza o cifra de afaceri de 15- 20 milioane euro si o crestere a numarului de pasageri la 1 milion.

Directorul Aeroportului Baneasa declara in luna februarie, ca la Baneasa vor mai fi facute investitii de circa 15 milioane de euro pentru realizarea unui terminal pentru pasageri si a unui hangar.