- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Transalpina a depasit ca trafic Transfagarasanul

13 Aug, 16:43 • Redactia DailyBusiness
Transalpina, soseaua construita la cea mai mare altitudine din Romania, care traverseaza Muntii Parang de la nord la sud, a devansat Transfagarasanul din punctul de vedere al traficului de masini, potrivit autoritatilor locale, citate de Agerpres.
Transalpina a depasit ca trafic Transfagarasanul

„O situatie intocmita de reprezentantii de la Drumuri Nationale (sectia Targu-Jiu – n.r.) a aratat faptul ca, intr-o zi lucratoare, timp de patru ore, 1.600 de masini au urcat din Novaci catre Transalpina. Mii de masini tranziteaza zilnic Transalpina, lucru care ne arata ca acest drum a depasit Transfagarasanul”, a declarat vineri subprefectul judetului Gorj, Marcel Romanescu, citat de sursa mentionata.

Reprezentantul guvernului a aratat ca drumul rutier, care atinge altitudinea maxima in Pasul Urdele (2.145 de metri), nu este prevazut pentru tranzitul camioanelor sau al masinilor de mare tonaj. Afirmatiile subprefectului survin in conditiile in care autoritatile sunt chemate sa se pronunte asupra cererii unui investitor privat, care a concesionat terenul obstei Bercesti, si care intentioneaza sa amenajeze la Ranca o cariera de granit, ceea ce ar insemna si tranzitarea Transalpinei de camioane.