- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Turismul de business se muta din SUA in Europa din cauza vizelor

08 Nov, 02:31 • Redactia DailyBusiness
Turismul de afaceri al SUA pierde clienti in favoarea Europei datorita masurilor de securitate foarte severe in privinta vizelor, anunta presa internationala.
Turismul de business se muta din SUA in Europa din cauza vizelor

Astfel, multi dintre turistii ce calatoreau in scop de afaceri in SUA prefera sa mearga in tari din Europa. Batranul continent, in schimb, primeste in ultimii ani tot mai multi turisti asiatici, dar, din pacate, nu exista o infrastructura si nici servicii adecvate acestei piete in crestere.

Raportul World Travel Market in 2006, intocmit de Euromonitor International, arata ca numarul de turisti sositi in scop de afaceri in SUA a scazut cu 10% in perioada 2004-2005 ajungand la un nivel de 7 milioane, in timp ce numarul de astfel de vizitatori sositi in Europa a crescut cu 8%, ajungand la 84 milioane in aceeasi perioada.

Clement Wong, purtatorul de cuvant al Euromonitor , a explicat ca tendinta turistilor de afaceri de a evita destinatii din SUA se va intensifica in cazul in care vor continua sa existe dificultati mari in obtinerea vizelor.

Consumul inregistrat in turismul international este in prezent estimat la 2 miliarde de dolari (1,57 miliarde de euro) pe zi, a spus Fiona Jeffrey, managing director al World Travel Market, targul de turism de 4 zile ce se desfasoara la Londra. Din aceasta valoare a pietei globale, Africa a avut in 2005 o crestere de aproape 8%, cel mai mare ritm din lume.

Reprezentanti ai Organizatiei Turismului Global a Natiunilor Unite au anuntat recent ca in primele 9 luni ale anului, piata mondiala a turismului a crescut foarte mult urmand unei tendinte mentinute in ultimii 3 ani.

Cresterea pentru intreg anul 2006 este estimata la un nivel de 4,6%, fata de 4,2%, cat fusese initial previzionat. Cu toate acestea, ritmul de crestere este asteptat sa incetineasca pana aproape de 4% datorita ratelor dobanzilor din ce in ce mai ridicate, a slabirii puterii de cumparare a dolarului, precum si datorita pretului mare al petrolului.