- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Turismul intern ar putea creste cu 15% daca tichetele de vacanta vor fi rentabilizate la maxim

19 May, 12:42 • elena.olteanu
Turismul intern ar putea creste anul acesta cu 15% fata de anul trecut, cand au fost inregistrati circa 4-5 mil. turisti, in cazul in care tichetele de vacanta vor putea fi utilizate la randament maxim, au declarat reprezentantii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).
Turismul intern ar putea creste cu 15% daca tichetele de vacanta vor fi rentabilizate la maxim

Pentru turismul intern, prin agentiile de turism, cele mai solicitate pachete sunt pentru litoral, turism montan, turism balneoclimateric si de spa si turismul rural.

In privinta turismului balneo si de spa, 2009 este poate primul an in care agentiile de turism observa o tendinta a scaderii mediei de varsta si orientarea turistilor mai mult catre prevenire si nu neaparat catre tratament. De asemenea, se inregistreaza si multi manageri care aleg terapia antistres.

Turismul de outgoing (turistii romani care pleaca in concediu in strainatate) va inregistra anul acesta o stagnare, la nivelul celui din anul trecut, cand au fost plecati circa 1,5 milioane turisti romani, estimeaza reprezentantii ANAT.

Cele mai solicitate destinatii externe ale sezonului sunt Grecia, Turcia, Bulgaria, Tunisia si Spania. Ca destinatii noi se remarca Muntenegru si Cipru de Nord.

„Desi turistii romani au intentia de cumparare a vacantelor, se observa o amanare a acesteia pe ultima suta de metri”, au mai spus reprezentantii ANAT.

„In ceea ce priveste incoming-ul (turistii straini care vin intr-o vacanta in Romania), acest an nu are cum sa fie mai bun decat cel precedent, tinand cont ca este unul de criza, iar circulatia turistica s-a limitat pe plan international”, potrivit ANAT.

Anterior, Dragos Anastasiu, prim-vicepresedinte ANAT, a declarat ca sunt asteptati pe litoral anul acesta 15.000 de turisti, nivel similar cu cel din 2008.