- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Turismul international ar putea creste in acest an cu 3-4%

18 Jan, 14:11 • Redactia DailyBusiness
Organizatia Mondiala a Turismului (UNWTO) estimeaza ca acest sector va creste in 2010 cu 3-4%, dupa o revenire in ultimul trimestru al anului trecut, a declarat luni secretarul general al forului afiliat Natiunilor Unite, citat de Reuters.
Turismul international ar putea creste in acest an cu 3-4%

UNWTO a anuntat ca sectorului turismului s-a restrans la nivel mondial cu 4% anul trecut, la 880 milioane de sosiri internationale, potrivit Mediafax.

Scaderea este mai redusa decat se asteptau expertii, datorita revenirii industriei turismului international pe crestere in ultimele trei luni din 2009.

Cresterea din ultimul trimestru a fost determinata in principal de cererea ridicata din regiunea Asia-Pacific si Orientul Mijlociu.

„Criza economica globala si incertitudinea din jurul pandemiei A H1N1 au transformat 2009 intr-unul dintre cei mai grei ani pentru sectorul turismului. Totusi, rezultatele din ultimele luni sugereaza ca relansarea a inceput, chiar ceva mai devreme si mai decisiv decat ne asteptam initial”, a declarat Taleb Rifai, secretarul general al UNWTO.

Europa a fost unul dintre cele mai afectate continente in 2009 si va reusi cu greutate sa relanseze turismul in acest an, a adaugat el.