- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Turismul românesc, în plină ascensiune! Ce le-a impresionat pe 2 turiste din Grecia care au vizitat mai multe locuri din București și Brașov

25 Feb, 21:50 • Fundeanu Madalina
Două turiste din Grecia au rămas impresionate de locurile din România. Maria și Olivia au vizitat timp de câteva zile mai multe locații din București și Brașov, iar pe parcursul excursiei au imortalizat momentele.
Turismul românesc, în plină ascensiune! Ce le-a impresionat pe 2 turiste din Grecia care au vizitat mai multe locuri din București și Brașov

Maria și Olivia, două turiste din Grecia, s-au declarat impresionate de România. Cele două au vizitat timp de câteva zile mai multe locații din București și Brașov, iar pe parcursul excursiei au imortalizat momentele importante. Nu doar pentru ele, ci și pentru fanii lor din mediul online, conform Cancan.ro.

Două turiste din Grecia au rămas impresionate de locurile din România

Turistele au venit tocmai din Atena și au dorit să împărtășească experiența lor pe contul de You Tube. Acestea au reușit să strângă numeroase reacții, peste 10.000 de vizualizări și comentarii. Femeile au povestit prin ce momente au trecut, ce le-a amuzat, dar și locurile ce le-au impresionat. Maria și Olivia au fost lăsate fără cuvinte de mâncarea și băutura tradițională din România. Cele două au ales să încerce sărmăluțe, tocană de ciuperci și țuică.

„Grație excursiei pe care am făcut-o la București, am plonjat cumva în istoria României, această țară uimitoare și am gustat mai multe preparate culinare excelente. Ne-au plăcut mult clădirile din zona centrală a Bucureștiului, au un farmec inefabil”, a povestit Maria, potrivit surselor.

„Mâncarea e excelentă și sățioasă, iar în ceea ce privește băuturile am încercat și țuică și afinată, însă ne-a plăcut mai mult afinata. Sinceră să fiu, mă așteptam să fie mai tare țuica”, mărturisește Olivia.

Citește și: Vești inedite pentru românii care vor merge în 2024 în Grecia. S-a luat o nouă decizie

Maria și Olivia, turiste din Grecia
Maria și Olivia, turiste din Grecia

Cele două turiste nu au omis să viziteze Biserica Mănăstirii Stavropoleos din inima Bucureștiului. Au fost fascinate de Palatul Parlamentului, a doua cea mai mare clădire administrativă din lume, după Pentagonul din Statele Unite ale Americii.

„E pur și simplu uimitor cât de mare poate fi această clădire. Am citit undeva că recent Palatul Parlamentului a fost evaluat la patru miliarde de dolari. E nebunesc prețul. Și cine ar avea bani să plătească toate utilitățile la o asemenea clădire-gigant, una dintre cele mai mari din lume?”, a întrebat Maria, comform sursei, uimită de dimensiunea clădirii.

De la București, la Brașov

După ce au rămas complet impresionante de frumusețea capitalei, turistele din Grecia, Maria și Olivia, au plecat la aproape 200 de km de București, în Brașov. Și Brașovul s-a ridicat la așteptările celor două, fascinându-le istoria orașului, care nu este chiar așa de ușor de înțeles, fiind una destul de complicată.

„E un oraș absolut încântător. Brașovul e plin de istorie, frumusețe și mâncare delicioasă. În același timp, e un oraș cu o istorie complicată și deopotrivă foarte interesantă”, a spus Maria, după ce a vizitat Biserica Neagră și Piața Sfatului.

Vezi și: Coșul mediu din România, mai ieftin decât cel din Grecia și Spania. Criza costului vieții, o problemă tot mai gravă pentru Europa