- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Turiștii care își petrec Crăciunul în Jurilovca se vor bucura de mâncărurile străvechi ale Deltei. Cât costă un sejur de 3 nopți

22 Dec, 22:09 • Fundeanu Madalina
Turiștii care iubesc peștele mai mult decât porcul vor petrece un altfel de Crăciun în Jurilovca. Ei se vor bucura de mâncărurile străvechi ale Deltei.
Turiștii care își petrec Crăciunul în Jurilovca se vor bucura de mâncărurile străvechi ale Deltei. Cât costă un sejur de 3 nopți

Turiștii care iubesc peștele mai mult decât porcul pot petrece un altfel de Crăciun în Jurilovca, printre sclipirile argintii ale apei și răsărituri care își taie respirația. De asemenea, ei se vor bucura de mâncărurile străvechi ale Deltei, potrivit știrileprotv.ro.

Un altfel de Crăciun în Jurilovca

Tigăile și plitele încinse așteaptă peștele și mirodeniile, iar în bucătărie, lipovencele scot din ceaslovuri rețetele bunicilor. Pe lângă borș, scrumbie afumată, știuca umplută și alte specialități, ProTV vă prezintă o nouă rețetă: morun cu migdale.

În bucătăriile din Jurilovca se simte miros de pește afumat, iar femeile fac salată de icre. Primii pescari au sosit deja de pe lacul Razelm. În doar câteva ore acolo vor ajunge primii turiști asa că nu este timp de pierdut. Pentru musafiri, Vasile Bold a venit cu o nouă rețetă. Este vorba despre morunul cu migdale și susan pe care bucătarul a intitulat-o „Nori și vise”.

Citește și: Vești bune pentru turismul românesc! România va fi promovată anul viitor la 16 târguri naționale și internaționale de turism

Jurilovca
Jurilovca

Prima masă este deja gata, iar localnicii recomandă un vin din partea locului, un alb demisec de Dobrogea. Unii dintre ei încearcă bucatele ca să fie siguri că au ieșit perfecte.

„Chifteluțele sunt din carne de știucă, au un gust autentic local, sunt delicioase.”, spune o femeie care a gustat din preparatele zonei.

Nu este timp de pierdut nici în pescăriile din Jurilovca, unde localnicii fac scrumbie afumată, pastramă de pește sau păstrează pește viu, știind că la plecare vizitatorii nu vor rata ocazia să își umple plasele.

Pe de altă parte, pentru că luni se anunță vreme perfectă, cu peste 10 grade Celsius, cei care au bărci se așteaptă ca turiștii să își dorească o plimbare revigorantă.

„Sunt șanse să avem aceeași vreme bună și de Crăciun și Revelion (…) Dacă nu avem banchiză de gheață ne plimbăm cu barca (…) și în această perioadă sunt păsările ce vin din nord și iernează la noi (…) la Capul Doloșman se poate admira un răsărit deosebit (…) o lumină caldă care accentuează liniștea din zona noastră.”, a spus Paul Conrad, operator turism Jurilovca.

„Jurilovca, Sulina, Crișan, alături de Mila 23 și Sfântu Gheorghe sunt destinațiile, am spune, unde clienții găsesc produse de top.”, a declarat și Cristian Barhalescu, operator de turism.

Doar în Jurilovca pentru perioada Crăciunului sunt așteptați aproximativ 1000 de turiști. Un sejur de 3-4 nopți costă 450 de lei de persoană, potrivit sursei citate.

Vezi și: Furtuna Pia ajunge și în România. Meteorologii anunță zonele în care se va resimți forța unui uragan