- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Turistii cresc veniturile restaurantelor la nivel mondial cu pana la 40%

08 Aug, 14:43 • Redactia DailyBusiness
National Restaurant Association (NRA), compania internationala specializata pe cercetari de piata si promovarea industriei restaurantelor din 150 de tari, a publicat un studiu conform caruia turismul culinar creste veniturile restaurantelor cu aproximativ 40%, a scris The Birmingham News.
Turistii cresc veniturile restaurantelor la nivel mondial cu pana la 40%

Conform studiului, turismul genereaza in medie 40% din veniturile restaurantelor de lux, aproximativ 30% din vanzarile restaurantelor „de familie” si aproximativ 15% din veniturile unitatilor cu servire rapida.

Un sondaj de opinie realizat recent de publicatia Travel Industry Association of America cosponsorizata de NRA a subliniat ca turismul culinar va creste puternic in urmatorii ani.

Astfel, 2 din 5 respondenti (40% din total) au spus ca in clipa in care pornesc intr-o excursie, isi aleg locatia si in functie de specialitatile culinare ale tarii sau regiunii vizitate. Cel mai des, acestia aleg sa manance impreuna cu familia, intr-un restaurant clasic.

SUA a pierdut cota de piata in ceea ce priveste turismul international, din cauza imaginii tarii, ce are de suferit, precum si a dezvoltarii turismului in alte tari din afara Americii de Nord, mentioneaza The Birmingham News.

Aproximativ doua treimi dintre turisti aleg sa consume cel putin o data inghetata din tara sau regiunea vizitata, a relevat un studiu realizat de compania de cercetare Harris Interactive.

Piata produselor din inghetata pe 2006, dintre care inghetata clasica ocupa 87%, este estimata la 21 mld.$ (15,75 mld. euro), conform International Dairy Foods Association.