Turism

Turistii straini, mai putini dar mai cheltuitori

03 Nov, 16:46 • Redactia DailyBusiness
Aproape 4 milioane de turisti straini au vizitat Romania in primele opt luni ale anului, in scadere cu 0,3% fata de perioada similara a anului trecut.
Turistii straini, mai putini dar mai cheltuitori

Cu toate acestea, ei au cheltuit mai multi bani decat anul trecut -604 mil. euro, in crestere cu 16% fata de primele opt luni ale anului 2005, a spus pentru DailyBusiness Livia Sima, vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT).

Cele mai vizitate locatii de catre turistii straini la noi in tara sunt Bucurestiul si orasele resedinta de judet, ce atrag 76,4% din totalul vizitatorilor, urmate de alte localitati urbane si rurale (10,7%), statiunile montane (6,7%), statiunile de pe litoral (2,9%) si Delta Dunarii (0,8%), spune vicepresedintele ANT citand date preluate din studiile furnizate de Institutul National de Statistica.

[quote=Livia Sima, vicepresedintele ANT]Faptul ca ponderea cea mai mare in preferintele turistilor straini o detin capitala si orasele resedinta de judet, indica o preferinta pentru turismul de afaceri si turismul cultural[/quote]

Alte tipuri de turism sunt turismul rural, cel montan si, respectiv, eco-turismul.

Majoritatea turistilor straini (81,3%) provin din tari europene ca Germania (13,5% din totalul vizitatorilor), Italia (12,7%) si Franta (8,2%).

Cele mai atragatoare luni ale anului pentru strainii care viziteaza Romania sunt lunile de vara, in special iulie-august iar cea mai putin interesanta luna a anului pentru acesti turisti este februarie.