- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Udrea: Cine a construit ilegal pe litoral nu putea s-o faca fara acordul tacit al autoritatii locale

04 May, 16:59 • Redactia DailyBusiness
Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea (foto), le-a spus, marti, deputatilor din Comisia de administratie ca persoanele care au construit ilegal pe litoral nu puteau sa faca acest lucru fara acordul tacit al autoritatilor publice locale.
Udrea: Cine a construit ilegal pe litoral nu putea s-o faca fara acordul tacit al autoritatii locale

„Niciun primar, cel putin in zona litoralului, nu a demolat o constructie ilegala, a preferat fie sa le ignore, sa le aprobe tacit, fie sa le autorizeze ulterior”, a declarat Elena Udrea, citata de Mediafax.

Udrea le-a solicitat sprijinul deputatilor pentru a putea face exproprieri in zona plajelor si pe litoralul romanesc, aratand ca legea exproprierilor nu poate fi modificata decat printr-o initiativa legislativa.

Guvernul a aprobat, in 28 aprilie, o ordonanta de urgenta privind unele masuri pentru intarirea disciplinei in constructii. Prin actul normativ, se desfiinteaza toate constructiile cu destinatie turistica precum si constructiile realizate in limita a 200 de metri de la linia de coasta, din statiunile turistice si din localitatile aflate pe litoralul Marii Negre, ridicate fara autorizatie sau cu depasirea limitei autorizatiei de construire, aflate pe proprietatea publica sau privata, finalizate sau in curs de executie.