- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Udrea: Pe litoralul romanesc s-a construit haotic in ultimii 20 de ani

24 Apr, 14:10 • Redactia DailyBusiness
Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, afirma ca una dintre principalele probleme ale litoralului romanesc o reprezinta modul haotic in care s-a construit in ultimii 20 de ani.
Udrea: Pe litoralul romanesc s-a construit haotic in ultimii 20 de ani

„Turismul de litoral are foarte multe alte probleme legate de calitatea serviciilor, legate de preturi, dar are probleme legate de felul in care s-a construit in ultimii 20 de ani in statiuni ignorandu-se interesele generale, interesul public, respectandu-se un interes privat imediat care pe termen lung a dus la situatia in care ne aflam astazi”, a declarat sambata Elena Udrea, citata de Mediafax.

Udrea a precizat ca aceste constructii ilegale ingradesc accesul turistilor la plaje. Ea a spus ca autoritatile se lovesc de opozitia celor care au realizat aceste constructii si nu inteleg ca ele trebuie demolate.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului a mentionat ca o situatie grava se inregistreaza, pe langa Costinesti, si in statiunea Eforie Nord, acolo unde au fost ridicate constructii, in apropierea Lacului Belona, cu acordul autoritatilor locale.

Totodata, Udrea a aratat ca si in statiunea Mamaia exista o aglomerare a constructiilor, iar viziunea ministerului in aceasta problema nu coincide cu cea a primarului municipiului Constanta.

„In Mamaia spuneam inca de anul trecut ca exista o aglomerare a constructiilor. Viziunea pe care primarul de Constanta o are asupra dezvoltarii statiunii Mamaia nu corespunde cu viziunea noastra. Insist sa spun ca o statiune de litoral trebuie sa dea accesul turistilor la plaje si la mare, nu doar celor care isi permit sa construiasca apartamente rezidentiale pe plaje”, a mai spus ministrul Turismului.