- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Udrea: Prea multe constructii ar distruge Mamaia. Zonele turistice au ajuns un dezastru urbanistic

01 May, 10:27 • Redactia DailyBusiness
Statiunea Mamaia ar putea fi distrusa, daca autoritatile nu pun punct constructiilor, iar situatia de pe litoral este generalizata in toata tara, astfel ca ne trebuie un nou cod al urbanismului, a spus Elena Udrea, ministrul Turismului, conform Realitatea.net.
Udrea: Prea multe constructii ar distruge Mamaia. Zonele turistice au ajuns un dezastru urbanistic

Udrea a declarat ca are o viziune diferita fata de Radu Mazare, primarul Constantei, in ce priveste dezvoltarea statiunii Mamaia. Ministrul Turismului crede ca planurile de urbanism propuse de primar includ prea multe constructii.

„La o intrebare a mea cam unde ar trebui sa-si faca turistii baie, daca toata statiunea urmeaza sa fie ocupata de constructii, mi s-a raspuns in piscina de pe terasa. Cred ca lucrul acesta se poate face in Bucuresti. La mare oamenii nu vin sa faca baie in piscina de pe terasa, ci sa poata sa stea la plaja si sa intre in mare”, a mentionat Elena Udrea.

Ea a mai spus ca situatia de pe litoral, unde exista multe constructii ilegale, este extinsa in toata tara si ca ministerul pe care il conduce va elabora un act normativ care sa reglementeze regimul constructiilor cu destinatie turistica.

„Lucram la o noua lege a constructiilor, un cod al urbanismului in Romania pentru ca situatia de pe litoral este generalizata in toata tara. Gasesti constructii ilegale si lucrul acesta a parut firesc timp de 20 de ani”, a declarat Elena Udrea, citata de Mediafax.

„Dorinta de a construi dupa ’89 a fost atat de mare si intelegerea autoritatilor pentru cei care au construit chiar si fara sa respecte legea a fost atat de mare incat s-a ajuns la un dezastru urbanistic in toate orasele Romaniei, in toate zonele turistice nu numai pe litoral”, a incheiat ministrul Turismului.